|
27.10.2020 14:26

Незвичайний і дуже смачний турецький хліб на сковороді

Турецький хліб, який готується на сковороді, традиційно називається Базлама. В Туреччині його подають до сніданку або обіду. До того ж, його неймовірно швидко готувати, а смак перевершує себе. Приготуємо і ми!

Хліб виходить у формі коржиків, які після приготування варто змазати вершковим маслом. Після цього, багато господинь посипають коржі цукром або заправляють медом чи солодким варенням. До того ж, у їх склад можна додати сир, який зробить його смак особливим.  

Рецепт турецького хліба  

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 400 грамів пшеничного борошна  
  • 250 міліграмів кефіру  
  • 1 чайна ложка соди  
  • Сіль — за смаковими уподобаннями  
Корж

У першу чергу просійте борошно в ємність і додайте соду та сіль. Потім влийте кефір і замісіть тісто. Воно має вийти дуже м’яким. Слідкуйте за консистенцією, можливо знадобиться трішки більше кефіру. Для того, щоб замішувати тісто було зручніше, змастіть руки олією. Старайтесь, щоб тісто було ніжним і не прилипало до рук. Потім відправте його в холодильник на 10 хвилин.  

Охолоджене тісто перекладіть на робочу поверхню і скатайте в ковбаску. Далі розділіть його на 5 рівних шматочків. Кожну частину варто розкатати в невеликий млинець. Зробіть надколи за допомогою виделки на поверхні коржа.  

Розігрійте олію на сковороді і перекладіть сюди корж. Обсмажте до золотистої скоринки з обох сторін. Кожен корж змажте вершковим маслом. Готово! Після такого рецепту ви можете не купувати хліб в магазині, а готувати в дома. До того ж, він зроблений з доступних і простих інгредієнтів 

Приємного апетиту!