|
29.02.2024 22:12

Ніколи не додавайте цей інгредієнт в тісто: що робить домашню випічку “дубовою” як сухар

Сьогодні ми розповімо вам, чому ж випічка черствіє мало не одразу після приготування. Як виявилось, причина в деяких інгредієнтах, які додають в тісто

Виявляється, деякі інгредієнти, з яких ми зазвичай готуємо випічку, роблять її твердою, як сухар. Головна причина твердості пиріжків і булочок – занадто велика кількість яєць в тісті. Вважається, що цей інгредієнт робить випічку більш красивою та здобною, але йдеться лише про яєчні жовтки. А ось білок у процесі випікання пирога твердіє. З ним здоба не тільки не виходить м’якою, але ще й дуже швидко черствіє. Їй не вистачає вологи. Чим більше білків ви додасте в дріжджове тісто, тим жорсткішою та несмачною вийде випічка. Якщо замішувати тісто на пироги без яєчного білка, а лише на жовтках, випічка виходить ідеальною!

Які ще продукти роблять здобу твердою?

Якщо ви не хочете, щоб приготована вами випічка виявилась жорсткою, утримайтеся від додавання до тіста таких інгредієнтів:

  • Зіпсованих дріжджів
  • Маргарину
  • Великої кількості цукру, горіхів, сухофруктів, маку (всі ці добавки позбавляють дріжджове тісто еластичності, додавати їх варто помірно)
Кулінари розповіли, який популярний інгредієнт не підходить для випічки

Нерідко здобні вироби виходять твердими через те, що ви дали тісту мало часу для його вистоювання або через те, що воно піднялося і опало до того, як ви почали робити з нього булочки і пиріжки. Невдача на вас чекає і в тому випадку, якщо ви відправите заготівлі з дріжджового тіста в духовку, яку попередньо не прогріли. Така здоба ймовірно вийде “дубовою”. Якщо ж ви випікали булочки в розігрітій духовці при високій температурі і робили це занадто довго, вони теж не порадують вас своєю м’якістю. Жорсткою також виходить випічка, для замішування тіста, на яку ви використовували продукти, взяті з холодильника. Це груба помилка!