|
03.01.2024 23:20

Так готують француженки: солодкі грінки на сніданок, які треба спробувати кожному. Приготування за 5 хвилин

Завжди вважалося, що типовий французький сніданок (le petit dejeuner) – це круасан, багет чи свіжі булочки з джемом, ароматна кава, йогурт, гарячий шоколад чи свіжий сік. В принципі, так воно і є, якщо снідати в якомусь затишному кафе.

Справжній французький сніданок

До речі, багато французів так і роблять. Вони приходять вранці до свого улюбленого закладу та, читаючи свіжу пресу за сніданком, обмінюються один з одним останніми новинами. Сніданок у Франції – це справжній ритуал.

Справжній французький сніданок

А що готують своїм близьким та рідним француженки вдома? Зараз ви дізнаєтесь рецепт справжнього французького домашнього сніданку. Впевнені, багато хто з вас знайомий з цим рецептом, але навіть не припускав, що він родом із Франції.

Швидкий завтрак від справжніх француженок – це солодкі грінки, які традиційно подають зі сливковим маслом, медом та джем. Зазвичай з клубничним чи абрикосовим, рідше з вишневим.

Щоб приготувати французькі тости, вам знадобиться всього 4 інгредієнти та 5 хвилин часу.

  • Батон або булочка – 7-8 шматочків
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 100-120 мл
  • Цукор – 1-2 ст.л.
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Сіль – щіпка
  • Вершкове масло та олія

Приготування:

У глибокій тарілці змішуємо яйця з молоком, цукром та ванільним цукром. Щоб збалансувати смак, додаємо щіпку солі.

Справжній французький сніданок

Занурюємо частину шматочків батона або булочки (краще щоб вони були трохи підсушені або, як ще кажуть, “обвітрені”) у приготовану солодку яєчно-молочну масу, залишити на 1 хвилину, щоб вони добре просочилися.

Справжній французький сніданок

У сковорідку наливаємо трохи олії без запаху, до неї додаємо шматочок вершкового масла. Зачекаємо, коли воно розірветься і починаємо обсмажувати французькі тости до рум’яної скоринки з двох сторін.

Справжній французький сніданок

Поки перша партія готується, друга замочується в яєчно-молочній суміші.

Коли все буде готове, то накриваємо на стіл. Подавати у красивій тарілці. На додаток француженки зазвичай ставлять поруч вершкове масло, баночку з медом чи джемом.

Справжній французький сніданок

Включайте французьку музику і насолоджуйтеся справжнім домашнім французьким сніданком.

Справжній французький сніданок