|
11.01.2024 08:57

Діти не виходять з кухні, поки я готую цей десерт: шоколадна ковбаска, смак якої знайомий кожному

Шоколадна ковбаса – це смачний та простий у приготуванні десерт, який часто роблять вдома. Вона має чудовий шоколадний смак та хрумкість від печива та горіхів. Цей десерт чудово підходить для чаю або кави та може слугувати смачним подарунком для рідних.

Інгредієнти

  • 500 грамів пісочного печива;
  • 100 грамів горіхів;
  • 3-4 столових ложок какао-порошку;
  • 3-6 столові ложки цукру (на свій смак);
  • 180 г вершкового масла;
  • 150 г молока.

Інструкції з приготування

Пісочне печиво ламаємо на невеликі шматочки. Не намагайтеся зробити це рівно, смачніше коли частина печива перетирається в крихту, а частина залишається досить великими шматками. Горіхи перебийте у блендері, або просто подрібніть ножем. Також можна додати сухофруктів.

Простий рецепт приготування шоколадної ковбаси

У сотейнику з’єднуємо вершкове масло, какао-порошок та цукор. Вливаємо молоко та ставимо на вогонь. Постійно помішуючи доводимо масу до однорідності на середньому вогні. Також, на цьому етапі можна додати розтоплений шоколад або згущене молоко. Як тільки з’явилися перші бульбашки знімаємо масу з вогню.

Простий рецепт приготування шоколадної ковбаси

Відразу виливаємо шоколадну масу до печива з горіхами. Гарно перемішуємо. Формуємо ковбаски. Це зручно робити за допомогою поліетиленових пакетиків або харчової плівки. Беремо два пакетики та порівну розподіляємо масу. Гарно притискаємо, щоб вийшло повітря та надаємо форму ковбаси. Вийдуть ковбаски приблизно по 500 грамів.

Простий рецепт приготування шоколадної ковбаси

Прибираємо десерт у холодильник на декілька годин, до повного застигання. Якщо вам не терпиться скуштувати цей кулінарний витвір, можна покласти її у морозилку. Перед подачею ковбасу можна притрусити цукровою пудрою, тоді вона стане менш липкою та її буде зручніше нарізати. Смачного.

Простий рецепт приготування шоколадної ковбаси