|
18.01.2024 18:50

Фантастичний шоколадний десерт з 2 компонентів: не знадобиться ні борошно, ні олія, а настрій гарантований

Світ десертів настільки великий, що часом здається, ніби спробувати абсолютно все життя не вистачить. Деякі з них користуються шаленою популярністю декілька століть, деякі тільки-но зійшли на пік своєї слави. Щось відрізняється дуже високою калорійністю, щось навпаки здебільшого корисне, а тому доступне навіть для діабетиків.

Десерти обожнюють абсолютно всі. Однак у погоні за ідеальними формами, а також здоров’ям, змушені відмовлятися від цього задоволення. Ми пропонуємо на розгляд рецепт дуже незвичайного десерту, який може вам не просто сподобатися, а стати частиною вашого раціону. Справа в тому, що він буде дуже багатий на залізо, різні вітаміни, у тому числі аскорбінову кислоту, і при цьому неймовірно ароматним, солодким та з приємною текстурою. Головне – не боятися та експериментувати на кухні.

Звичайно, ви можете доповнювати даний рецепти за своїм бажанням. Наприклад, внести в нього мікс горіхів, або сухофруктів. Так само не будуть зайвими свіжі фрукти, які завжди роблять десерти свіжими та легкими. Усе у ваших руках!

Інгредієнти

  • 400 г яблук
  • 100−120 г чорного шоколаду

Як приготувати смачний шоколадний десерт за лічені хвилини

Для початку необхідно підготувати яблука. Для цього ми їх чистимо, позбавляємо насіння та плодоніжки, розрізаємо на невеликі частинки та ставимо в мікрохвильовку або в духовку, після чого запікайтемо. Яблука мають легко перетворитися на пюре згодом.

Як зробити легкий десерт

Чорний шоколад необхідно розтопити. Це можна зробити декількома методами. Простіше буде поставити в мікрохвильовку, але можна скористуватися методом водяної бані.

З’єднуємо яблука і шоколад. Яблука охолоджуємо до кімнатної температури. Додаємо розтоплений шоколад і все перемішуємо до однорідної маси.

Як зробити легкий десерт

Виливаємо масу в форму — одну велику або кілька порційних. За допомогою ложки розрівнюємо. Ставимо в холодильник на 5-6 годин, або до повного застигання.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:
Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Сенсація