|
05.03.2024 11:51

Корисний десерт з кефіру і желатину: ще швидше, ніж торт без печива. Гостям особливо смакує за чашечкою чаю

Інколи ми усі стикаємося з проблемою, коли родина хоче поласувати якимось десертом, але ви одночасно слідкуєте і за корисним харчуванням в сім’ї, і за власною фігурою. Це доволі непроста дилема, але вона дуже швидко вирішується завдяки простому рецепту, який ми пропонуємо вам у цій статті.

Мова йде про десерт, який готується з низькокалорійного кефіру. А тому його харчова цінність виходить дуже низькою, при цьому в десерті є кисломолочні бактерії, які дуже добре впливають на травну систему і дають можливість перезавантажитися до наступного дня. Готується він дуже просто, швидко і не вимагає жодних кулінарних вмінь, а також виключних талантів у цій справі.

Інгредієнти

  • Кефір – 1 л
  • Цукор (або цукрова пудра): – 100 гр
  • Ванільний цукор (або ванілін): 1 чайн.
  • Какао – 1 стол.
  • Желатин (можна додати більше желатину 40-50 гр, вийде щільніша консистенція) – 30 гр

Приготування смачного кефірного десерту

Швидкорозчинний желатин заливаємо 100 мл гарячої води, перемішуємо та відставляємо убік набухати та розчинятися. Кефір збиваємо з цукром і ванільним цукром до повного розчинення і тонким струмком вводимо желатин, що підстигнув.

Рецепт повітряного десерту з кефіру

Кефір, з яким змішується розчинений желатин, повинен бути приблизно такою самою температури, як і желатиновий розчин. При перепаді температур желатин може моментально згорнутися, утворюючи грудочки і так звані желатинові нитки.

Так як наступне нагрівання за рецептом неможливе, уважно слідкуйте за тим, щоб такого перепаду температур не було (можна перед змішуванням довести кефір та желатиновий розчин до кімнатної температури, а потім змішати)

Рецепт повітряного десерту – панакота

3 Треть кефірно-цукрової суміші відливаємо в іншу ємність і додаємо какао. Пробуємо, можливо потрібно трохи підсолодити. Розливаємо в склянки білий шар і ставимо в морозилку для застигання на 5-7 хв. Стежимо, щоб не заморозилося, а желювалось.

Розливаємо шоколадний шар і знову в морозилку. Останній білий шар ставимо вже у холодильник для застигання на 2 години. При подачі можна прикрасити ягодами, тертим шоколадом, сиропом, варенням, листочком м’яти.