Більше крем-сир не купую в магазині, роблю сама: простий рецепт домашнього вершкового сиру з двох інгредієнтів

Багатьох господинь цікавить, як зробити вершковий сир в домашніх умовах. Приготувати крем-сир значно простіше, ніж здається, а інгредієнтів знадобиться мінімум.

Порівнювати вершковий сир, приготовлений вдома, з магазинним – немає жодного сенсу, адже у нього свій особливий смак і спрощена технологія приготування. Вдалим рецептом домашнього крем-сиру поділилася кулінарна блогерка Alina FooDee.

Список інгредієнтів

  • Щоб зробити вершковий сир знадобляться:
  • 400 грамів сметани жирністю 20%;
  • 100 грамів молока;
  • чайна ложка лимонного соку;
  • чверть чайної ложки солі;
  • пів чайної ложки цукру.

Покроковий рецепт домашнього крем-сиру

Почнемо приготування вершкового сиру зі з’єднання основних інгредієнтів. Змішуємо каструлі сметану і молоко, відправляємо на вогонь і нагріваємо до дуже гарячого стану, але не до кипіння. Якщо є кулінарний термометр, орієнтуйтеся по ньому і дотримуйтеся температури 75 градусів.

Рецепт крем-сиру в домашніх умовах

Додаємо сік лимону, перемішуємо, знову нагріваємо на слабкому вогні кілька хвилин. Додаємо у вершкову масу цукор з сіллю, мішаємо, слідкуємо, щоб вона не закипала. Знімаємо каструлю з плити, даємо постояти 5 хвилин.

Як приготувати крем-сир в домашніх умовах

На друшляк викладаємо лляний рушник або декілька шарів марлі, підійдуть також паперові рушники. Виливаємо вершковий сир. Чекаємо, поки сироватка повністю стече. Відправляємо в холодильник на 2-4 години.

Простий рецепт вершкового сиру з двох інгредієнтів

Цей домашній крем-сир виходить дуже ніжним, з м’якою текстурою, чудово підходить на сніданок до чаю або кави з бутербродами. Солоність можна регулювати на свій смак, також за бажанням можна зробити вершковий сир з зеленню.

Share