|
04.10.2022 22:40

Не розваляться: тісто для вареників і пельменів виходить дуже еластичним завдяки секретному інгредієнту

Пельмені та вареники зазвичай виходять дуже смачними, і їх вельми важко зіпсувати. Але в той самий час, не менш важливим нюансом є еластичність тіста.

Рецепт пельменів та вареників здається вельми простим навіть для починаючих господинь. І тим не менш, можна зіштовхнутися з масою проблем на шляху до приготування ідеальної страви. Не маленьку роль у цьому процесі відіграє еластичність тіста. Якщо вона відсутня, ваші вироби порвуться і навіть залишаться без начинки.

Але існують секрети, які не дадуть вам наробити помилок і забезпечать вас абсолютними знаннями щодо того, як правильно приготувати пельмені та вареники, і потішити свою родину смачної вечерю.

Інгредієнти

  • Холодна вода — 150 мілілітрів
  • Борошно пшеничне — 500 грамів
  • Куряче яйце — 1 штука
  • Сіль — пів чайної ложки
  • Соняшникова олія — 1 столова ложка

Як приготувати тісто на вареники та пельмені

Просіяне борошно розподіліть на робочій поверхні. Зробіть заглиблення посередині, вбийте туди яйце, додайте солі і налийте попередньо охолодженої води.

Тісто на пельмені та вареники

Добре замішайте тісто і не забудьте змастити руки соняшниковою олією, для того, щоб вам було зручно працювати.

Більшість господинь не залишають тісто відпочивати, але це дуже важливо. Тому накрийте його та поставте в холодильник.

Рецепт тіста на пельмені та вареники

Півгодини буде достатньо. Після цього, можна працювати з тістом. Розкатайте його тонесенько на робочій поверхні та виріжте круглі форми. Розкладаємо на них начинку та формуємо вироби.

Як приготувати ідеальне тісто для вареників

Пельмені або вареники кидаємо у безпосередньо киплячу воду, яка заздалегідь посолена. Також не забувайте додавати лавровий лист.

Варимо вироби до тих пір, поки вони не піднімуться на поверхню. Знімаємо з вогню та зливаємо воду. Одразу ж додаємо вершкового масла у страву, щоб тісто між собою не злиплося після того, як охолоне.