Найпишніше та найм’якше тісто. Робимо смачні пиріжки з соковитою начинкою за лічені хвилини

М'які та пишні пиріжки — задоволення, якого добитися власними руками інколи буває не так просто, як здається на перший погляд. Але як не схибити та все ж таки зробити смачні вироби з тіста?

Пишне та м’яке тісто буває настільки непосильною задачею для деяких господинь, що вони назавжди відмовляються готувати такі вироби самостійно вдома. Але насправді задовільного результату добитися просто, якщо мати на руках правильний рецепт.

Звісно, обрати його неймовірно важко, так як в мережі величезна кількість різних інструкцій по приготуванню правильного тісто для пиріжків. Ми поділимося таким, яке ви назавжди залишите у своїй кулінарній записній книжці.

Інгредієнти

  • Молоко – 220 мілілітрів
  • Жовток яєчний – 1 штука
  • Сухі дріжджі – 6 грамів
  • Пшеничне борошно – 500 грамів
  • Кухонна сіль – 0,5 чайна ложка
  • Вершкове масло – 20 грамів
  • Сметана – 100 грамів

Рецепт приготування тіста

Для того щоб приготувати неймовірно м’яке тісто, для початку необхідно розігріти молоко до кімнатної температури, внести в нього цукор, дріжджі, і декілька столових ложок борошна. Усе добре перемішати до розчинення, накрита кухонним рушником та залишити на півгодини.

Як зробити пишне та м’яке тісто

Коли опара буде готовою, усе добре перемішайте, внесіть яєчний жовток, сіль сметану та розм’якшене вершкове масло. Усе знову добре перемішати та починайте потроху вносите просіяне пшеничне борошно. Для того, щоб вам було зручно замішувати тісто, змастіть долоні рослинною олією. Тісто необхідно місити впродовж 10 хвилин, після чого залишити його підніматися на 2 години.

Як приготувати тісто на пиріжки

Після цього ви маєте отримати ідеальне тісто, яке буде неймовірно м’яким, пишним і дуже ніжним. Хоча рецепт не є легким, він гарантує ідеальний результат. Якщо ви збираєтеся готувати солодкі пиріжки, збільшить кількість цукру у рецепті.

Сайт використовує cookies для поліпшення роботи з уподобаннями користувачів.