|
25.04.2023 22:36

Подаються зі сметаною та смаженою цибулею: рецепт найсмачніших сирників з картопляного пюре та сиру

Смачні сирники прекрасно послуговуються у якості ситного сніданку або перекусу. Вони мають високу харчову цінність та відрізняються прекрасними смаковими властивостями.

Сирники – ідеальний варіант для сніданку, який гідно оцінять не лише дорослі, а й діти. Пишні сирники з сиру порадують своїм ніжним смаком, апетитним виглядом і користю, адже в сирі міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів. До того ж ця страва готується швидко і просто – із зазначених інгредієнтів замішують однорідну масу, формують невеликі коржики та смажать або випікають у духовці, якщо потрібен дієтичний варіант страви.

Для сирників знадобиться сир (що жирніше, тим краще), яйця, сметана, цукор, сода і трохи борошна, але цей набір продуктів можна трохи підкоригувати, щоб зробити їх смак яскравішим і оригінальнішим. У сирну масу додають родзинки, апельсинову цедру, шматочки шоколаду, а борошно іноді замінюють манною крупою – так у сирників вийде щільна апетитна скоринка. Подають їх у теплому вигляді, посипавши цукровою пудрою з варенням, сметаною, молоком, що згущує, або свіжими ягодами.

Ми пропонуємо вам спробувати сирники, у рецепті яких використовуються картопля. Вони будуть доволі сильними, солоними і здалеку нагадуватимуть деруни.

Інгредієнти

  • Сир – 450 грамів
  • Куряче яйце — 1 штука
  • Борошно — 250 грамів
  • Цукор — 1 чайна ложка
  • Сіль — за смаком
  • Картопля — 200 грамів
  • Рослина олія — для смаження

Як приготувати смачні сирники

Для початку необхідно почистити картоплю та відварити її, як на пюре. Після цього перетворюємо картоплю на однорідну масу, солимо та перчимо за бажанням.

Сирники – чудовий сніданок за кілька хвилин

Сир розминаємо виделкою, додаємо куряче яйце та добре перемішуємо. Додаємо цукор. Вносимо борошно, картопляне пюре і перетворюємо на одну масу, з якою будемо робити сирники.

За допомогою склянки формуємо ідеальні за формою сирники, обвалюємо їх у борошні. Сковороду розігріваємо та на її поверхні розкладаємо вироби. Обсмажуємо їх з обох сторін на середньому вогні до появи золотистої скоринки.

Сирники з картоплею

Для того, щоб вони смакували ідеально, беремо цибулю, подрібнюємо її та обсмажуємо на сковороді до золотавості. На стіл подаємо зажаркою та сметаною.