|
02.02.2024 19:56

Ідеальна підливка, яка підходить і до м’яса, і до риби, і до будь-якого гарніру: дуже ніжна та апетитна

Ідеальна підливка може врятувати навіть дійсно несмачну вечерю. А універсальна підливка — це неймовірна річ, адже підходить абсолютно до всього.

Інколи під час вечері виникає сильне відчуття, що чогось явно не вистачає. І зазвичай проблема криється саме у відсутності соусу чи підливки. Тим паче, що готується вона швидко, не вимагає особливих кулінарних навичок, і може дійсно перенести страву на новий рівень.

Ми пропонуємо до вашої уваги підливку, яка є універсальною. Вона ідеально підійде до будь-якого виду м’яса, рибу, а також до різних гарнірів, включаючи макарони та гречану кашу.

Окрім того, вона виходить дуже бюджетною, що лише на руку. За бажанням ви можете доповнити її різноманітними спеціями чи навіть зеленню. Одразу готуйте її багато, адже абсолютно всі захочуть спробувати цю смакоту.

Однак, замість томатної пасти ви можете використовувати натуральні інгредієнти. І взяти для цієї справи помідори. Для початку необхідно обрати їх кип’ятком, щоб позбавити їх шкірки, після чого дрібно нарізати до утворення каші. І випаровуєте їх до того, поки не з’явиться густа помідорна маса.

Інгредієнти

  • Рослинна олія – ​​1 ст. л.;
  • Вершкове масло – 1 ст. л.;
  • Борошно – 1 ст. л.;
  • Томатна паста – 1 ст. л.;
  • Цукор – 1 ст. л.;
  • Вода – 500 мл;
  • Сіль та перець за смаком.

Як приготувати найсмачнішу підливку

Як приготувати найсмачнішу підливку

Розігрійте на сковороді олію і додайте туди один кубик вершкового масла. Обсмажте в ньому борошно до золотистого кольору, а потім додайте ложку томатної пасти.

Важливо постійно помішувати сковороду, щоб нічого не пригоріло, інакше підливка зіпсується.

Додайте цукор та спеції, залийте водою і відразу ж інтенсивно розмішуйте віночком, тоді соус вийде без грудочок. Варіть на повільному вогні, поки підливка не загусне, нею відразу можна поливати макарони або пюре, насолоджуючись смаком дитинства.

Як приготувати смачну підливу

Якщо хочете урізноманітнити свій раціон, можете додати у підливу гриби та приготувати їх у цьому соусі. Абсолютно нічого не зміниться в універсальності даної підливки, і ви так само зможете її куштувати абсолютно з усіма стравами.