|
22.02.2024 18:07

Просто візьміть 3 картоплини. Проста, але ситна картопляна запіканка: швидкий та смачний рецепт вечері

Автор: Юлія Ящук

Відомо, що запіканка – страва, що готується способом запікання. Рецептів цієї смакоти існує безліч. Як правило, вона складається зі шматочків м’яса, риби, овочів, рису, картоплі, макаронів або сиру. Так, кожен може обрати щось до свого смаку.

Пропонуємо приготувати бюджетну запіканку з картоплі, яка чудово смакуватиме на вечерю. Страва ситна, смачна, проста в приготуванні, тому ви з легкістю впораєтеся. Вам знадобиться всього три картоплини, яйця, сир та вершкове масло. Сіль й спеції додаватимете за своїм смаком.

Проста, але ситна картопляна запіканка

Інгредієнти

  • Картопля – 3 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Моцарела – 150 г (можна брати будь-який інший сир)
  • Петрушка, кріп – до смаку
  • Сіль, перець чорний мелений, суміш спецій – до смаку
  • Масло вершкове 82,5% – до смаку

Приготування

Спочатку чистимо картоплю. Потім натираємо її за допомогою тертки для корейської моркви. Вливаємо холодну воду, аби позбутися крохмалю.

Дрібно нарізаємо зелень, додаємо до яєць і перемішуємо. До свого смаку солимо, перчимо, можна додати ароматні трави або інші улюблені спеції. Перемішуємо до однорідності.

З картоплі зливаємо воду, перекладаємо її в сито. Потім відправляємо в посудину, додаємо соус, добре перемішуємо.

На розігріту пательню розподіляємо картопляну масу, але не всю, трохи залишаємо. Зверху викладаємо шматочки сиру і закриваємо картопляною масою, яка залишилася.

Проста, але ситна картопляна запіканка

Додаємо солі, перцю і накриваємо кришкою. Готуємо на невеликому вогні протягом 10 хвилин. Далі перевертаємо й смажимо страву так само 10 хвилин. Перед цим на дно сковорідки варто покласти ще шматочок вершкового масла. Картопляна запіканка готова. Можна посипати зеленню, подати зі сметаною чи іншим соусом. Всім смачного!