|
29.02.2024 10:55

Класичний рецепт картопляних дерунів, що простіше не придумати: завжди виходять просто неймовірними на смак

Картопляні деруни – відмінний варіант страви на швидку руку. Ділимося простим класичним рецептом, який допоможе зробити неймовірну смакоту. Родині сподобається.
Автор: Юлія Ящук

Попри простоту приготування, страва виходить дуже смачною та ситною. Картопляні деруни можна подавати як самостійну страву, доповнивши сметаною або іншими улюбленими соусами. Ба більше, деруни можна поєднати з іншими продуктами.

Для дерунів найкраще підходить картопля з високим вмістом крохмалю. Також господині урізноманітнюють страву, наприклад, м’ясом, сиром і грибами. Прекрасний варіант обіду чи вечері для всієї сім’ї. Крім того, таку смакоту можете сміливо подавати гостям на стіл.

Картопляні деруни

Класичний рецепт дерунів з картоплі допоможе зробити їх хрусткими, дуже ніжними та неабиякими смачними. Також використовуємо лише доступні інгредієнти, аби не витратити зайвих коштів. Лише кілька хвилин вільного часу і страва на столі. Стане під силу навіть новачку на кухні.

Інгредієнти

  • Картопля – 0,5 кг
  • Цибуля – 1/2 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Олія для смаження

Приготування

Для початку натираємо картоплю на дрібній тертці. Далі натираємо цибулю та відправляємо до картоплі. Сюди ж додаємо яйце і все перемішуємо.

Потім на свій смак солимо й знову з’єднуємо всі інгредієнти. Всипаємо борошно і так само перемішуємо до однорідності.

Картопляні деруни

На розігріту сковороду вливаємо рослинну олію та викладаємо столовою ложкою деруни. Підсмажуємо з двох боків до золотистого кольору, це займає приблизно 2-3 хвилини, на середньому вогні. Вони добре смажаться, тримають форму і дуже смачні. Обов’язково спробуйте. Всім смачного!