|
17.03.2024 16:44

Два способи приготувати смачнющу намазку на хліб: рецепти з черемшею, які варто спробувати цієї весни

Навесні так хочеться вітамінів, чогось свіжого та яскравого. Саме тому, пропонуємо приготувати смачні намазки з першої зелені. Запевняємо, це дуже смачно та корисно.

Черемша – це багатий на корисні речовини продукт. Вона містить в собі велику кількість вітамінів, зокрема вітамін С, який підтримує імунну систему та зміцнює організм та вітаміни групи В, які сприяють нормальному функціонуванню нервової системи та обміну речовин.

Крім того, черемша містить велику кількість мінеральних речовин, таких як залізо, кальцій та магній, які є необхідними для здоров’я кісток, м’язів та крові. Вона також відома своїми антиоксидантними властивостями, які запобігають передчасному старінню.

Варіант №1

  • Черемша – 100 грамів;
  • Горіхи волоські – 30 грамів;
  • Олія – 75 мілілітрів;
  • Сир твердий – 50 грамів;
  • Сіль – дрібка.

Інструкції з приготування

Горіхи підсмажуємо та подрібнюємо у блендері. Сир натираємо на дрібній терці. Черемшу змішуємо у блендері з горіхами, олією та сіллю. Все перемелюємо. Додаємо до суміші сир та гарно перемішуємо пасту. Така паста може місяць зберігатися у холодильнику, головне зверху залити пасту олією. На смак, це щось схоже на хрін або васабі. Смачного!

Два варіанти приготування намазки на хліб з черемшею

Варіант №2

Вершкове масло – 200 грамів;
Черемша (молоде листя) – 100 грамів;
Яйце – 1 штука;
Кріп – 20 грамів.

Інструкції з приготування

Черемшу промити та висушити. Яйце зварити та очистити від шкаралупи. Викладаємо інгредієнти до блендера. Масло має бути м’яке, кімнатної температури. Перебиваємо все блендером до однорідності. Масу викладаємо на харчову плівку, щільно її загортаємо та відправляємо до холодильника. Приблизно за годину, воно застигне та буде готове до споживання. Таке масло можна мазати на бутерброди, його можна додавати до картоплі, або використовувати як начинку для котлет по-київськи. Смачного!

Два варіанти приготування намазки на хліб з черемшею