|
08.04.2024 14:59

Ці котлетки стануть зіркою великоднього столу: давня українська страва, від якої будуть в захваті всі гості

Якщо хочете потішити своїх рідних неймовірно відправимо, яка готується у декілька простих кроки, обов'язково рецептом приготування цих дивовижних котлет.

Котлети — це універсальна страва, яка завжди доречна. Неважливо, хочу тебе просто приготувати щось на перекус, або на вечерю, або ж мова йде про велике застілля, — усі ці варіанти ідеально вписуються.

У недосвідчених господинь приготування котлет зазвичай займає доволі багато часу. В інших випадках, це вже налагоджений процес, який не викликає жодних труднощів та перепон. І тим не менш, варто ознайомитися з цим рецептом, адже він суттєво відрізняється за смаком від того, що ви куштували раніше.

Окрім того, рецепт виходить доволі бюджетним, завжди смачний, і подобається всім гостям. Однак, варто зауважити, що ці котлети — надбання традиційної української кухні, і вони виходять, по-перше, доволі жирними, а по-друге, незвичними за смаком.

Тим не менш, вони варті того, щоб їх спробувати та пригостити ними усіх бажаючих.

Інгредієнти

  • 600 г жирової сітки
  • 300 г свинини
  • 1 кг яловичої печінки
  • 1 склянка гречаної крупи
  • 1 цибулина
  • чорний мелений перець
  • сіль

 Як приготувати смачні котлети

Для початку необхідно вимочити жирову сітку. Для цього заливаємо її холодною водою, промиваємо, після чого нарізаємо на квадрати.

Рецепт приготування смачних традиційних українських котлет

Тим часом м’ясо та печінку необхідно вимити, добре почистити, після чого можна перекрутити на м’ясорубці. Цибулю подрібнюємо. Змішуємо фарш з цибулею, гречкою, сіллю та перцем. Усе добре перемішуємо, після чого викладаємо фарш наш маточки сітки. Загортаємо у бажану форму.

Викладаємо на деко. Ставимо в розігріту до 180°C духовку на 15 хвилин. Зменшуємо температуру до 160°C і готуємо ще 20 хвилин.

Рецепт смачних котлет

Втім, такі котлети можна сміливо приготувати і на пательні. Достатньо це зробити на повільному вогні. В результаті утворення великої кількості пару вийдуть неймовірні котлетки. Подавати у гарячому вигляді разом з різноманітними соусами, гарніром, а також завжди можна посипати сиром та зеленню.