|
16.06.2022 18:41

Полуничний джем: рецепт-п’ятихвилинка без желатину і загущувачів – виходить густий, без шматочків, не темніє

Сезон полуниці проходить швидко, а ви досі не знайшли, як приготувати полуничний джем? Пропонуємо легкий рецепт без желатину і загущувачів, який не займе багато часу.

Чи є щось приємніше взимку, ніж відкрити баночку полуничного джему, намазати його на свіжий хліб або додати до сирників? Такі ласощі обожнюють і дорослі, і діти.

У нашій статті дізнайтеся, як зварити полуничний джем без використання желатину або інших загущувачів, та ще й так, щоб вийшов він без шматочків, а колір не темнів.

Список продуктів

Для приготування вам знадобляться усього три інгредієнти:

  • кілограм свіжої полуниці;
  • 200 грамів звичайного білого цукру;
  • лимонний сік за смаком.

Покроковий рецепт густого полуничного джему без желатину

Першим кроком промиту полуницю без хвостиків висипте у містку каструлю з товстим дном, додайте цукор, вичавіть трохи соку лимона, перемішайте та почекайте, поки ягоди не почнуть пускати сік. Періодично помішуйте.

Густий полуничний джем без желатину та загущувачів

Коли соку буде достатньо і цукор розчиниться, відправте каструлю з полуницею на плиту, увімкніть сильний вогонь та варіть, постійно помішуючи. Не переставайте мішати, пінку при цьому знімати не потрібно. Вона поступово осідатиме і булькатиме так само, як при приготуванні крему. Головне, щоб каструля мала високі стінки і піна не вийшла за борти.

Кілограм полуниці треба виварювати таким чином близько 30-40 хвилин. Готовність перевіряйте так – ложку джему викладіть на тарілку та проведіть по ньому ложкою. Він не має з’єднуватись назад.

Густий полуничний джем без желатину та загущувачів

Гарячий полуничний джем розфасуйте по стерилізованих банках і закатайте кришками. Смачного!