|
29.06.2022 21:47

Зелень на зиму: як приготувати вітамінний набір – універсальний рецепт для кропу, петрушки та зеленої цибулі

Щоб зберегти зелень на зиму без замороки, її можна засушувати, консервувати, засолювати, робити з неї соуси. Про це варто подбати влітку, коли сезон трав і врожай найкорисніший.

Існує чимало простих та цікавих способів заготовки зелені в домашніх умовах. Це допомагає у холодну пору року зекономити бюджет, коли в магазинах все значно дорожчає. У нашій статті пропонуємо найпоширеніші варіанти заготівлі свіжої петрушки і кропу на зиму.

Як приготувати вітамінний набір із зелені на зиму

  1. Заготовлена тим чи іншим методом зелень буде відрізнятися за смаком, кольором і кількістю збережених вітамінів:
  2. Засолювання – подрібнена зелень змішується з сіллю в пропорції 4:1, укладається в банки, закривається і зберігається в холодильнику.
  3. Консервація – зелень укладається в банку і заливається оцтовим розсолом з розрахунку на півлітра води 150 мл оцту, столова ложка солі, столова ложка цукру.
  4. Заморозка в олії – вимита і висушена зелень подрібнюється та розтирається разом з олією, поміщається в банку і в холодильник.
  5. Сушіння – зелень зв’язується в пучок, підвішується та висушується на газеті, після чого зберігається у герметичному контейтері.
Рецепти заготівлі зелені на зиму

Універсальна приправа з кропу і петрушки на зиму

Знадобляться наступні інгредієнти:

  • 200 грамів укропу або петрушки;
  • 1 лимон;
  • 2 чайні ложки молотого перцю;
  • 150 мл рослинної олії;
  • зелень молодого часнику;
  • 1 неповна чайна ложка солі.

Рецепт швидкий. Подрібніть зелень ножем або блендером. Зніміть з лимона цедру, додайте до укропу чи петрушки, вичавіть сок. Додайте молотий перець, сіль, олію. Перекладіть соус в простерилізовану банку і готово.

Як заготовити зелень на зиму в банках

Щоб вітамінна приправа зберігалася довше, зверху в банки налийте трохи олії, зберігайте в холодному темному місці.