|
26.03.2024 19:08

Як приготувати полтавський капусняк: зірка “МастерШеф” поділилася унікальним рецептом. Дуже просто та смачно

Учасник одного із сезонів "МастерШеф" Самвел Адамян поділився унікальним рецептом капусняка, який традиційно готують у Полтавській області.

Самвел Адамян був одним із учасників популярного кулінарного шоу “МастерШеф” в Україні. І хоча на проєкті він не зайняв призового місця, це не завадило кулінару-аматору відкрити власний YouTube-канал. Сьогодні на блог Самвела підписано понад 680 тисяч людей, які з нетерпінням чекають від нього нових оригінальних рецептів.

Полтавський капусняк: простий рецепт від зірки МастерШеф

Так, напередодні кулінар розповів, як приготувати Полтавський капусняк.

Інгредієнти:

  • М’ясо індички
  • 2 картоплі
  • 2 моркви
  • 2 цибулини
  • 2 столові ложки пшона
  • 900 гр кислої капусти
  • 150 гр сметани
  • 1 ст. ложки томатної пасти

Приготування:

Спочатку необхідно зварити насичений м’ясний бульйон. Крім індички в 4-літрову каструлю закладаємо одну моркву, одну цибулину та дві очищені картоплі. Туди ж відправляємо три лаврушки і трохи запашного перцю горошком. Заливаємо водою та ставимо на вогонь. У процесі варіння воду не міняємо, просто знімаємо піну.

Полтавський капусняк: простий рецепт від зірки МастерШеф

Поки вариться бульйон, готуємо капусту. 900 г квашеної капусти заливаємо холодною водою. Трохи промиваємо, зливаємо воду. Потім капусту необхідно дрібно нарізати і відставити убік.

Приготуємо пшоно. Спочатку його потрібно промити, а потім обсмажити на сухій сковорідці. Наприкінці додаємо 3 ст. ложки сметани, перемішуємо і залишаємо убік.

Цибулю нарізаємо на дрібні кубики, моркву натираємо на великій тертці. Всі овочі обсмажуємо на олії до прозорості. Потім додаємо томатну пасту та 2 ст. ложки сметани. Перемішуємо та вимикаємо вогонь.

В цей час приготувався бульйон. Виймаємо з нього все –  м’ясо та овочі. Цибулю і моркву просто викидаємо, а картоплю перекладаємо в засмажку і розминаємо за допомогою товкушки.

Полтавський капусняк: простий рецепт від зірки МастерШеф

У порожній бульйон викладаємо квашену капусту. Варимо на повільному вогні приблизно 20 хвилин.

Потім додаємо подрібнене варене м’ясо та засмажку з картоплею.

Наприкінці за рецептом у Полтавський капусняк кладуть свіжу картоплю, натерту на дрібній тертці. Після цього варимо приблизно 5-10 хвилин, додаємо зелень і вимикаємо вогонь. Капусняк готовий! Можно подавати до столу.

Полтавський капусняк: простий рецепт від зірки МастерШеф