Пампушки з часничком та кропчиком до українського борщу: рецепт неймовірної мʼякої та пишної випічки

Пампушки з часником та кропом — елемент традиційної української кухні, якою ми так пишаємося. Зробити смачними їх не складно, але для неперевершеного результату треба знати деякі секрети.

Маленькі круглі булочки – пампушки – бувають солодкі, несолодкі, з начинками та без. Найчастіше всі відразу згадують часникові пампушки, які відмінно підходять до українського борщу чи наваристого супу. І не дарма, адже про даний елемент української кухні ходять буквально легенди.

Гарячі пампушки напрочуд смачні. Готуються вони із здобного дріжджового тіста, замішаного на молоці. Тісту необхідно дати піднятися кілька разів і лише потім формувати невеликі пампушечки. Існують рецепти і пісних пампушок. Для випікання використовується духова шафа або звичайна сковорода з олією. Більш тривалий спосіб – попереднє готування пампушок на пару в невеликих спеціальних формах і наступне “кольорування” до золотистого кольору в духовці.

Інгредієнти

  • Борошно — 1 кілограм
  • Молоко – 500 мілілітрів
  • Дріжджі свіжі – 30 грамів
  • Олія – ​​50 мілілітрів
  • Цукор – 1 столова ложка
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • Яйце – 1 штука
  • Часник – 5-6 зубчиків
  • Олія – ​​3-4 столових ложки
  • Зелень петрушки або кропу – 1 невеликий пучок
  • Сіль — за смаком

Пампушки з часничком та кропчиком до українського борщу

Для того, щоб тісто було ідеально м’яким, молоко необхідно розігріти, але щоб воно було ледь теплим. Спочатку готуємо опару: до теплого молока додаємо дріжджі, цукор та декілька столових ложок борошна. Усе добре перемішуємо до отримання однорідної маси, накриваємо рушником та залишаємо буквально на 10 хвилин. За цей час опара зі свіжих дріжджів має піднятися. Уважно стежте за нею, адже її не можна перетримати.

Пампушки з часником рецепт
Пампушки з часником рецепт

Після цього вносимо добре просіяне борошно. Також додаємо сіль та олію. Не забудьте змастити руки, щоб вам було легше працювати з тістом. Замішуємо тісто приблизно 10 хвилин, змащуємо стінки миски також рослинною олією та накриваємо рушником. Залишаємо тісто на 1 годину.

Після чого знову розминаємо тісто і знову залишаємо його відпочивати. Так можна вчинити декілька разів впродовж 4 — 6 годин. Духовку розігріваємо до 180 восьмидесяти градусів.

Пампушки з часником
Пампушки з часничком та кропчиком до українського борщу

Тимчасом з тіста формуємо невеличкий кульки та викладаємо їх на підготовлений протвень рядами. Коли вони піднімуться у духовці, то займуть усю площу. Куряче яйце збиваємо та змащуємо пампушки.

Ставимо випікатитися їх на 1 годину, але час може змінюватися в залежності від вашої духовки. Часник та зелень подрібнюємо, перемішуємо з олією та сіллю. Готові пампушки змащуємо соусом.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.