|
04.02.2023 14:31

Рецепт приготування апетитної та соковитої полядвиці: шматочки м’яса, які просто тануть в роті

Приємно, коли вся родина може зібратися за святковим столом чи просто в колі рідних й насолодитися смаком цікавих страв? Якщо так – зберігайте рецепт смачної полядвиці, яка не залишить вас байдужими.
Автор: Юлія Ящук

Перед тим, як почати готувати, розберімось, що ж таке полядвиця та звідки вона походить. Полядвиця – західноукраїнська страва з філе свинини чи яловичини. Також поширена в Польщі та Білорусі. Від самої назви, можна зрозуміти, що це особлива частина тварини, яку вирізають, щоб не пошкодити дорогоцінні м’язи шинки.

В сучасній термінології, зараз, заведено вважати – що це в’ялене філе вирізка чи філе ковбаса. Якщо вам здається, що приготування вдома цієї страви є важким – ми розвіємо ваші страхи.

 

Отож, нам знадобиться така продукція: свиняча вирізка 500 г, спеції за вашими побажаннями та смаками(найкраще підходять спеціальні для м’яса), сіль, перець та для обсмажування – вершкове масло.

Спосіб приготування:

  1. Помити та очистити м’ясо від всього зайвого та білої плівки.
  2. Візьміть спеції, сіль, перець та гарненько замаринуйте вирізку;
  3. Далі, процес смаження. Нагрійте сковорідку, розтопіть масло та обсмажуйте м’ясо, на великому вогні з обох сторін, періодично перевертаючи, до гарного золотистого вигляду.
  4. Після цього, залишився останній етап – запікання: смажене м’ясо необхідно посипати паприкою, коріандром та різними прянощами, на ваш смак. Защепіть краї фольги таким чином, щоб сік зі страви не виливався. Запікати м’ясо необхідно протягом 50 хв. – 1 год. При 200 С.
Запечена полядвиця

Радимо, готову страву поєднувати ще й з гарнірами. До прикладу, з картоплею, кашею або запеченими овочами.