|
06.01.2024 10:00

Простий рецепт з листкового тіста: троянди з яблук, що вражають своїм зовнішнім виглядом та відмінним смаком

Дуже прості та неймовірно гарні тістечка, що зачаровують своїм апетитним виглядом та ароматом. Кожне з них, це окремий витвір кулінарного мистецтва.

Домашня випічка, це не лише кулінарний процес, а справжнє творіння кулінарних шедеврів, яке вражає всі смакові рецептори. Солодкий аромат випічки, що пробуджується у духовці, розноситься повітрям, наповнюючи кожен вашої оселі. Він чарує, пробуджуючи апетит.

Інгредієнти

  • Цукор – 40 грамів;
  • Кориця – 1 столова ложка;
  • Вода – 500 мілілітрів;
  • Лимон – 1/2 штуки;
  • Яблука – 3 штуки;
  • Листкове тісто – 500 грамів;
  • Яйце – 1 штука.

Рецепт приготування

Для початку змішаємо 50 грамів цукру та 1 столову ложку меленої кориці. У каструлю наливаємо воду та додаємо сік половинки лимона й одну столову ложку суміші цукру з корицею.

Рецепт приготування троянд з листкового тіста з яблуками

Яблука розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину та нарізаємо тоненькими слайсами. Опускаємо їх у підготовлену воду з лимоном. Кип’ятимо яблука 3-4 хвилини. Вони повинні пом’якшати та стати гнучкими.

Рецепт приготування троянд з листкового тіста з яблуками

Листкове тісто розморожуємо та розкачуємо у прямокутник. Розрізаємо на смужки шириною у 5 сантиметрів. розбиваємо яйце та збиваємо його до однорідності. Кожну смужку змазуємо яйцем та присипаємо сумішшю кориці та цукру. Викладаємо на смужки тіста 5-6 слайсів яблука, не з самого краю, а з середини. Накриваємо другою половиною тіста та скручуємо, сформувавши троянди.

Рецепт приготування троянд з листкового тіста з яблуками

Викладаємо їх на у змащені вершковим маслом формочки для кексів та присипаємо зверху цукром з корицею. Випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 40-45 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку. Після випікання дайте трояндам охолонути у формі. Тістечка можна прикрасити цукровою пудрою, проте й так вони виходять дуже привабливими. Смачного.

Рецепт приготування троянд з листкового тіста з яблуками