|
07.03.2024 15:54

ПП-кекс в мікрохвильовці з ягодами: рецепт на кефірі без глютену і без інвентарю. Знадобиться тільки чашка

Кекс у чашці – це чудовий варіант ласощів, який підійде для подачі гостям до чашки чаю. А головне, приготування його не забере багато часу, і він виходить корисним.

Какао надає кексам легкого шоколадного аромату. Випікайте апетитні, смачні частування і побалуйте домочадців!

Кекс в чашці в мікрохвильовій печі – це десерт, який готується в спеціальній керамічній або скляній чашці і запікається в мікрохвильовій печі. Він отримав таку назву завдяки способу його приготування та його формі.

Історія страви розвивалася разом із розвитком технологій та появою мікрохвильових печей. Це могло статися у середині 20 століття. Кекс у чашці став популярним та зручним десертом, який можна приготувати швидко та без особливих зусиль.

Користь та шкода страви залежить від інгредієнтів, що використовуються при його приготуванні. Кекс у чашці може бути корисним, оскільки містить борошно, яйця та молоко, які є джерелами білка та інших корисних речовин. Однак, якщо воно містить велику кількість цукру та масла, то може мати високу калорійність та бути шкідливим для здоров’я при частому вживанні.

Кекс у чашці може містити вітаміни групи В, вітамін Е, кальцій, залізо, магній та інші корисні речовини, залежно від інгредієнтів, що використовуються в рецепті.

Інгредієнти

  • Вівсянка– 5 ст.
  • Молоко – 50 мл
  • Цукрозамінник
  • Вершкове масло – 30 г
  • Какао – 6 ч. л.
  • Цукрова пудра – за смаком
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ягоди

Як приготувати смачний кекс у чашці

У зручній ємності розтоплюємо шматочок вершкового масла. Додаємо до нього цукрозамінник, сіль і добре перемішуємо.
Наливаємо в миску молоко, ретельно перемішуємо і висипаємо в суміш перебиту вівсянку і ягоди.

Як приготувати кекс у мікрохвильовці

Відправляємо до суміші какао, добре перемішуємо. Маса на кекс має бути однорідною і густуватою. Наповнюємо тістом чашку. Інгредієнти розраховані на чашу близько 200 мл.

Як приготувати смачний кекс в чашці

Чашку з тістом відправляємо в мікрохвильову піч і печемо на максимальній потужності на 2,5 хвилини. Готовий кекс зверху присипаємо цукровою пудрою. Прикрашаємо десерт улюбленими ягідками та подаємо до чаювання.