Гарбузовий кекс до чаю: осінній смаколик з родзинками та ноткою апельсина за простим рецептом

Найчастіше кекси готують із родзинками, проте існує безліч варіацій усіма улюбленого десерту. Можна приготувати кекс із гарбуза в духовці, який буде не тільки смачним, а й корисним.

Гарбуз має м’яку, соковиту і солодку м’якоть, яка після варіння набуває ніжного смаку і аромату. Історія страви пов’язана з давніми часами, коли гарбуз був одним із основних продуктів харчування. Люди використовували гарбуз у різних формах: як їжу, для приготування напоїв та ліків. Страви з гарбуза були популярними і в азіатській кухні, де вона використовувалася в супах, рагу та інших стравах.

Гарбуз містить велику кількість корисних речовин. Зокрема, він багатий на вітаміни А, С і Е, а також бета-каротином, калієм, магнієм і фолієвою кислотою. Вітамін А в гарбузі сприяє здоров’ю шкіри та зору, вітамін С – підтримці імунітету, а вітамін Е – боротьбі зі шкідливими вільними радикалами.

Користь страви полягає також у вмісті клітковини, що сприяє нормалізації роботи травної системи та підтримці здорової ваги. Однак, незважаючи на всі корисні властивості, гарбуз відварений може мати деякі протипоказання та шкоду. Наприклад, вона може викликати печію у деяких людей, а її вживання у великих кількостях може призвести до набору зайвої ваги.

Норма споживання відварного гарбуза залежить від індивідуальних потреб організму. Однак, як правило, рекомендується вживати не більше 200-300 г гарбуза на день. Найголовніше, що такий корисний рецепт ще й дуже простий. Виконавши лише кілька кроків, ви отримаєте пишний гарбузовий кекс.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 3 шт
  • Борошно пшеничне – 230
  • Гарбуз – 200 г
  • Цукор – 200 г
  • Крупа манна – 2 ст.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Апельсина цедра
  • Цукрова пудра – за смаком
  • Масло – 120 г

Як приготувати гарбузовий кекс

Підготуйте усі продукти. Почистіть гарбуз. Розігрійте духовку до 180 градусів.

Як приготувати гарбузовий кекс

Займіться гарбузом. Наріжте її на маленькі кубики, залийте водою і тушкуйте до м’якого стану близько 15 хвилин. За допомогою блендера зробіть пюре із гарбуза. Додайте до нього олію і перемішайте.

Зробіть тісто. В окремій мисці збийте яйця з цукром, поки маса не стане білого кольору, додайте гарбузове пюре. Змішайте в окремій ємності борошно, розпушувач і манку, після чого додайте в тісто і перемішайте до однорідності.

Рецепт приготування булочок на тісті з гарбуза
Рецепт гарбузового кексу

Розподіліть тісто по формах (паперових або силіконових), заповнивши їх до половини. Випікайте 30 хвилин. Подайте кекси до столу, вийнявши з форми. Смачного!

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.