|
29.03.2024 12:02

Готується швидко, а з’їдається ще швидше: ароматний маковий пиріг з хрусткою скоринкою – діти його обожнюють

Обов'язково спробуйте приготувати цей пиріг, і вам сподобається. Його із великим задоволенням спробують дорослі та малі, і з'їсть навіть свекруха.

Маковий пиріг — це не просто смачна випічка, а ще й дуже корисна, адже мак містить в собі велику кількість вітамінів, а також має доволі високу харчову цінність. Окрім того, в нього надзвичайні смакові властивості, а тому він вартий того, аби з’явитися на вашому столі хоча б раз.

Готується він доволі швидко, без зайвих проблем, і тому навряд у вас взагалі виникне ситуація, в якій даний поріг не вийде. Звичайно, даний пиріг можна доповнити за бажанням різноманітними сухофруктами. Наприклад, курагою, родзинками чи чорносливом. Окрім того, сміливо додавайте обсмажені горіхи. Підійдуть як волоські, так і арахіс або кеш’ю.

Примітно, що такий пиріг ви можете навіть сміливо зробити на свято Великодня, адже він ідеально підходить і за тематикою, і за смаковими властивостями. Так само, з такого пирога можна зробити смачний тортик. Достатньо лише зробити крем.

Інгредієнти

  • масло вершкове – 100 г;
  • цукор – 100 г;
  • цукор ванільний – 10 г;
  • яйця – 3 шт;
  • мак – 50 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • борошно – 300-350 г.

Як приготувати смачний маковий пиріг

Для початку морожене вершкове масло необхідно розтерти з ванільним цукром. Цукор можна додавати за своїм бажанням, збільшувати його кількість або зменшувати. Далі вносимо 2 курячих яйця і все ретельно перемішуємо до отримання більш-менш однорідної маси.

Швидкий пиріг до ароматного чаю, який замінить вам інші вишукані десерти

Після вносимо зерна маку і знову перемішуємо. Борошно просіюваннямо, змішуємо його з розпушувачем та додаємо до основної маси.

Тісто замішуємо. Далі необхідно сформувати на деку, застеленому пергаментом або силіконовим килимком коло з тіста завтовшки близько 1,5 см.

Приготування смачного пирога з маком

Розрізати його примерно на 8 шматочків однакового розміру, після чого поставити у розігріту духовку.

Випікаємо наш виріб приблизно при температурі 180 ⁰С духовці протягом 20-30 хвилин.