Куди поїхати на вихідні восени в Україні

Україна вражає у будь-яку пору року. А туристичний сезон тут, мабуть, ніколи не закінчується.

Найкраще восени їхати в місця, де можна  сповна насолодитися осінніми пейзажами.

Карпати – одне з небагатьох місць України, де можна побачити осінь у всій красі. Найчастіше за цим їдуть на озеро Синевир, але за великого бажання можна піднятися в гори. Для любителів комфортного відпочинку може підійти Буковель або  інші курортні місця. Але фішка Буковелю – підйомники. Які вже в жовтні починають працювати і дають можливість помилуватися осінніми горами з висоти. Також тут можна взяти на прокат квадроцикли або покататися на конях.

Любителі самотнього відпочинку оцінять походи осінніми Карпатами. Який би варіант відпочинку в Карпатах ви не обрали, не слід нехтувати теплим одягом. А для походів варто не забувати і про тепле спорядженням, адже в горах набагато холодніше.

Осінь в Карпатах

В Карпати восени можна поїхати не лише щоб помилуватися красою осінніх гір, а й позбирати гриби. Для цього достатньо приїхати на Буковину, у Верховину, Вижницю або Путилу, або на Прикарпаття у Ворохту. Місцеві жителі з радістю поділяться грибними місцями, розкажуть секрети грибництва і покажуть цікаві гриби, які ростуть у тутешніх лісах.

Урожай грибів в Карпатах

Якщо поїздка в гори восени видається вам дещо екстремальним варіантом, можна насолоджуватися осінню у дендропарках. Це може бути “Софіївка” в Умані або “Олександрія” у Білій Церкві. Проте і тут є певні особливості. Наприклад, у «Софіївці» туристичний сезон закінчується у середині жовтня. Але якщо навіть не вдасться побувати у парку. Можна прогулятися містом і помилуватися осінніми пейзажами.

Якщо ви фанат українського серіалу «Кріпосна» і хочете побувати у місцях зйомки улюбленої картини, тоді вам у Качанівку, що на Чернігівщині. Тут можна відчути справжній осінній шарм і проникнутися атмосферою цього місця. Восени воно вражає набагато більше. Аніж в будь-яку іншу пору року.

Для любителів міського відпочинку підійдуть міста Західної України: Львів, Чернівці або інше місто. Саме в таких містах найкраще відчувається атмосфера осені. А для любителів гарних знімків є шанс поповнити галерею фото без зайвих людей в кадрі.

Ще одне атмосферне місце для осіннього настрою та атмосфери – Тараканівський форт. Його мандрівникам радить українська тревел-блогер Яна Метьолкіна, якій форт нагадує Колізей. Така асоціація приходить через наявність у ньому закритих колодязів, тунелів і таємних переходів.

Тараканівський форт

Сайт використовує cookies для поліпшення роботи з уподобаннями користувачів.