|
22.08.2023 18:15

Віталій Кличко розповів, чи плануються масові заходи і концерти до 32-го Дня Незалежності України

День Незалежності України – це особливе свято для кожного з нас, оскільки це той самий день, коли ми почали своє вільне існування. Це був великий та знаковий день, який показав справжні амбіції України, як вільної країни.

Люди звикли, що кожного року, в кожному місті, селі й населеному пункті влаштовували масштабні концерти на честь Дня Незалежності. Найчастіше у різні міста приїжджали відомі артисти, концерти яких зазвичай платні. А в Києві особливо масштабно проходив це день всі 30 років поспіль. Але зараз в нашій країні зовсім не час для гулянь. Краще цю незалежність покажуть хлопці на фронті.

Але у 2022 і у 2023 роках День Незалежності вже не той. Річ в тому, що минулого року нічого не відбулося через активні бойові дії. Але й цього року не варто розраховувати на свято, як би сильно нам цього не хотілося. І мер Києва Віталій Кличко розклав по поличках чому не відбудеться масових заходів і святкових концертів.

“З міркувань безпеки, місто не планує масових заходів до Дня Незалежності України, видав окреме доручення заступникам голови КМДА, головам столичних райдержадміністрацій не допускати погодження проведення недержавних масових заходів релігійного, культурно-просвітницького, спортивного, видовищного та іншого характеру” – заявив Кличко

Також в ці дні буде посилена охорона міста, оскільки є велика ймовірність масових атак ворога. Або здійснення різних провокацій. Це те, що загрожує життю мільйонів людей. Саме тому День Незалежності буде звичайним днем.

Як пройде День Незалежності 2023 в столиці

Проте деякі заходи таки відбудеться і про них трохи детальніше:

  • У Софійському соборі пройде Міжконфесійний подячний молебень з нагоди Дня Незалежності з проханнями про мир, добробут, процвітання України. Це особливо важливо саме під час війни, коли люди можуть вплинути на ситуацію хоча б в моральному плані
  • Стартують покази документального фільму режисера Володимира Тихого “День Незалежності”.

Отже, у столиці все ж таки зможуть відбутися масові заходи, але вони не будуть настільки звичайними, як були раніше.