|
17.03.2022 23:44

45-річний Андрій Шевченко прихистив дітей-біженців у себе вдома в Лондоні: на цьому не збирається зупинятися

Будинок футболіста Андрія Шевченка знаходиться у графстві Суррей у Великій Британії. Сюди видатний спортсмен запрошує дітей-біженців з України.

Андрій Шевченко вже довгий час мешкає у Великій Британії разом із родиною, де має власне житло. Тим не менш, футболіст не залишається осторонь біди, яка спіткала його Батьківщину 24 лютого – повномасштабне вторгнення російських військ на територію України.

Андрій облаштував у себе вдома, в Англії, місця для дітей-біженців з усієї України. Зараз видатний футболіст готується приймати перших дівчаток та хлопчиків, які втекли від боїв на Батьківщині, разом зі своє дружиною – американською моделлю Крістен Пазік.

“Ця війна дуже жорстока. Важко побачити як руйнуються міста, гинуть люди. Я батько чотирьох дітей і не можу цього терпіти. Я бачив зображення дітей, які вмирають, бомби, які потрапляють у дитячі лікарні… Не думаю, що якась людина у світі зможе це витримати”, – наголосив Шевченко.

Андрій Шевченко прихистив дітей-біженців

Також зірка українського футболу запустив ініціативу Play Your Part for Ukraine, завдяки якій люди з усього світу можуть допомогти Україні.

“Я намагаюся підтримати свою країну, привернути увагу, говорити саме про те, що відбувається. Звичайно, я намагаюся зібрати гуманітарну допомогу та допомогти біженцям. Не думаю, що в Україні зараз є місця, де ти почуваєшся в безпеці. Я не можу в це повірити, іноді це схоже на поганий сон”, – прокоментував Андрій Шевченко.

Андрій Шевченко та його дружина Крістен Пазік

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення на територію України. Щодня та щоночі жителі практично усіх областей чують звуки сирен, а на півночі, півдні та сході точаться запеклі бої з ворогом.

Українські зірки також активно беруть участь у сучасних подіях – долучаються до тероборони, волонтерять та розповсюджують важливу інформацію.