|
05.04.2022 15:16

28-річна Марія Яремчук посеред війни розповіла, як її мама ходила на цвинтар до тата: “А довго буде боліти?”

Молода і талановита українська співачка, донька легендарного Назарія Яремчука Марія поділилася з численними фанатами історією про те, як її мама ходила на цвинтар до тата.

Марія Яремчук завершила кар’єру ще у 2018 році — несподівано для її слухачів. Причиною став, як не дивно, страх сцени, який співачка не змогла подолати.

Водночас з цим вона зникла з соціальних мереж, але з початком війни в Україні перервала мовчання і почала активно висловлювати свою громадянську позицію.

Марія Яремчук посеред війни розповіла, як її мама ходила на цвинтар до тата

Марія публічно засудила дії землячки Ані Лорак, котра зникла з радарів одразу ж після вторгнення російських військ.

Крім того, Яремчук днями виклала у своєму Інстаграмі пісню власного виконання під назвою “В чистім полі” та написала:

“В 2015-му році я почула цю пісню. Вагалася. Важка, складна, але геніальна. Проте одна історія не залишила іншого варіанту, крім як — вона потрібна. Якось моя мама прийшла на цвинтар, де похований мій тато, щоб навести там порядок. Поруч, на алеї слави цього цвинтаря у Чернівцях, є крило Героїв АТО. Двадцятирічні, тридцятирічні, зовсім молоді та старші Герої, які віддали своє життя з початку війни в 2014-му. До мами підійшла дівчина і задала одне питання: “Скажіть, а довго буде боліти?”. Мама сказала: “Завжди… Але ви навчитесь з тим жити”. Втрата коханого, близької людини, втрата людей через війну болітиме не одне покоління. Це наша спільна рана. Вічна пам’ять загиблим. Навіки в серці”.

Коментатори не пройшли повз публікації Марічки:

  • “Марія, з’являйтесь більше, співайте для нас, будь-ласка”;
  • “Це дуже хороша робота. Шкода, що її тоді так мало помітили. Але і пісня, і відео просто вивертає душу. Тоді від цього болю можна було тікати — в буденність і звичність. Зараз нікуди. Все звичне з’їла війна”;
  • “Вперше побачила цей шедевр і почула цю пісню… Ком в горлі, сльози на очах… Немає слів… Актуально, як ніколи… Слова, музика, ваше виконання і Бадоєв… Все співпало… Дуже сильна робота! Слава Україні! Героям слава! Не пробачимо, не забудемо…”.