|
15.05.2022 02:19

Євробачення 2022: Kalush Orchestra стали переможцем після заклику врятувати Маріуполь і Азовсталь

Kalush Orchestra отримали перемогу на конкурсі Євробачення2022, не дивлячись на заклик врятувати людей з Азовсталі. Як їм це вдалося та як відреагували інші артисти?

Вся Європа чекала на результати Євробачення 2022 і затамованим подихом. Букмекери ставили на перемогу саме українських представників “Kalush Orchestra”. Але хлопцям було все одно, адже Україна переживає страшні часи. Музиканти ризикнули і зі сцени звернулися до європейського глядача з проханням визволити людей та військових з Азовсталі.

Kalush Orchestra — переможці Євробачення 2022 після заяви про Азовсталь

Kalush Orchestra знали про те, що їх імовірніше за все дискваліфікують, адже Євробачення — аполітичне шоу. Однак, можливість передати це повідомлення було набагато важливішим за будь-яку перемогу.

І тим не менш, меседж був трактований, як гуманітарний, а не політичний, тому хлопці не тільки залишилися в шоу, але й стали абсолютними переможцями. Їм вдалося не показати свій талант і високий моральний дух. Додому вони повернуться справжніми героями.

Неймовірну сміливість Kalush Orchestra відзначили Катерина Осадча, Ольга Цибульська, Володимир Остапчук та інші українські зірки. А Кондратюк ще до ефіру пророчив їм перемогу та абсолютний тріумф.

Виходячи з перемоги України у музичному конкурсі, можна зробити висновок, що в 2023-у українці чекатимуть на європейців до себе в гості. Існує висока імовірність, що цього не станеться, адже в Україні війна, але в 2017-му Київ таки зміг організувати захід такого масштабу, навіть не дивлячись на політичні умови, а саме війну на Сході України та аннексію Криму.