|
23.06.2021 15:32

Хто оточує Уляну Супрун: все, що відомо про чоловіка та дітей лікарки – біографія, фото, цікаві факти

Уляна Супрун відома українцям своїми резонансними заявами і неоднозначними порадами в області медицини. А хто ж її чоловік?

Героїня нашої сьогоднішньої статті є американкою українського походження. Народилася вона в Детройті в багатій родині вихідців з України. Її батьки емігрували спочатку до Німеччини, а потім до Сполучених Штатів Америки. Батько Уляни Джордж Юрків сколотив статки на операціях з землею.

Професію лікаря Супрун освоїла в Університеті штату Мічиган, де отримала ступінь доктора медицини, що і дозволило їй в майбутньому зайняти посаду виконуючої обов’язки міністра охорони здоров’я України.

Уляна Супрун три роки обіймала посаду виконуючої обов’язки міністра охорони здоров’я України

У 1991 році Уляна вийшла заміж за канадського українця Марка Супруна, його ж прізвище вона і носить. Дітей у пари немає – ні спільних, ні від минулих відносин. Марко – режисер, сценарист, філософ, політолог і телеведучий. Крім того, разом з дружиною він заснував волонтерський проект “Захист патріотів”, а також згуртував кінематографістів, які знімали Революцію гідності в 2014 році.

Марко та Уляна Супрун
Чоловік Уляни Супрун Марко

Довгий час пара проживала в Нью-Йорку. Супрун працювала радіологом в приватній клініці, але при цьому разом з чоловіком активно підтримувала Україну. Восени 2013-го подружжя вирішило переїхати на історичну Батьківщину з настанням політичної кризи в країні. Поступово з волонтера вона доросла до глави МОЗ, почавши масштабну медичну реформу, яка викликала хвилю критики в суспільстві.

Уляна Супрун

До речі, у 2015-му Уляна і Марк отримали українське громадянство, однак на початку 2021-го вони покинули країну і полетіли в США. Невідомо – з кінцями чи тимчасово.