|
30.03.2023 23:09

Маленька та товста: як насправді виглядала легендарна Хюррем з “Величного століття” – взагалі не красуня

10 років тому найпопулярнішим шоу в Україні вважався серіал турецького виробництва "Величне століття". Даний проєкт зробив багатьох акторів всесвітньовідомими.

Своїм успіхом турецький серіал Величне століття частково зобов’язаний вдалому підбору акторів, зокрема виконавиці ролі Хюррем (Роксолана). Звісно, в Україні за артисткою слідкували особливо уважно, адже вона зображала на екрані героїню українського походження, яка свого часу тримала в своїх руках добробут всієї Османської імперії. Мар’єм Узерлі безперечно підійшла за всіма параметрами, адже змогла продемонструвати гордість, волю та гострий розум.

Як насправді виглядала легендарна Хюррем з Величного століття

Як насправді виглядала легендарна Хюррем з Величного століття

Але з реальною історичною фігурою акторку пов’язував лише колір волосся, який після зйомок вона також змінила. Мар’єм пофарбувалашся в рудий, але на цьому схожість між Хюррем Султан та Узерлі закінчилася.

Широковідомий історичний факт, що насправді султанша була маленького зросту і стрункою фігурою похвалитися не могла. Ніс – великий і круглий, а очі – маленькі та глибоко посаджені.

Як насправді виглядала легендарна Хюррем з Величного століття

Незважаючи на непривабливу зовнішність, Хюррем змогла закохати у себе повелителя. На думку істориків, падишаха приваблював розум жінки та її сміливість. Адже якщо всі наложниці боялися дивитися йому в обличчя, то Хюррем робила це рішуче, а також часто висловлювала свою думку щодо будь-яких питань. Саме завдяки цій якості їй вдавалося потрапляти на меджлісі, який і дав можливість передати знання про те, якою була Хюррем Султан  світовій спільноті.

Звісно, більшість історичних фактів у серіалі була викривлена, а сам проєкт завжди наголошував про те, що не претендує на достовірність. Наприклад, Сюмбюль-ага ніколи не існував в реальності, і ба більше, дану роль прописали для актора, який її виконував, адже він володів неймовірною харизмою та міг подати даного персонажа.

Узерлі ж свого часу вирішила, що їй необхідно прощатися з проектом і на її місце прийшла інша акторка, яка під час зйомок проходила лікування від раку. Не дивлячись на усі складнощі, їй вдалося зобразити султаншу похилого віку та довершити серіал.