Померла британська акторка Меггі Сміт – зірка “Гаррі Поттера” та “Абатства Даунтон”: що наразі відомо

Сьогодні величезна родина поттероманів дізналася про неприємну новину: не стало акторки Меггі Сміт, яка з перших фільмів франшизи поруч з Деніелом Редкліффом дарувала нам віру в справжню магію.

Фільми про Гаррі Поттера — це щось особливе. Дуже багато факторів об’єдналися разом, щоб шанувальники отримали унікальну франшизу довжиною в 10 років. Неймовірну кількість роботи виконали режисери, оператори, сценаристи та спеціалісти по візуальних ефектах.

Але одним з основних факторів успіху стали саме актори. Для створення “Гаррі Поттера” залучили не просто талановитих людей, а справжніх митців, кожен з яких вже мав за плечима десятки ролей та нагород. І однією з них була незрівнянна Меггі Сміт.

Сьогодні неможливо уявити професорку Мінерву Макґонеґел у виконанні іншої акторки. Здавалося, що саме для неї й була придумана ця персонажка. Розумна, харизматична, сильна. Такою ж була й сама Меггі Сміт.

Меггі Сміт у ролі Мінерви Макґонеґел поруч з Аланом Рікманом у ролі Северуса Снейпа
Меггі Сміт у ролі Мінерви Макґонеґел поруч з Аланом Рікманом у ролі Северуса Снейпа

Не багато людей знали про життєві виклики, з якими їй доводилося зустрічатися. Зокрема, у 1998 році акторці діагностували базедову хворобу, для лікування якої доводилося пройти через променеву терапію. А у 2007 році стало відомо, що Меггі Сміт діагностували рак молочної залози, який вона подолала у 2009 році.

А сьогодні оточення акторки повідомило про її смерть. Рідні не розповідали про причини, але зазначили, що уся сім’я та друзі були поруч з нею у лікарні, де вона проводила останні дні свого життя. Нагадаємо, що цьогоріч Меггі Сміт мала відсвяткувати 90-річний ювілей — акторка народилася 28 грудня. У зірки залишилося 2 синів і 5 онуків.

Найбільш відомою широкому загалу Меггі Сміт залишається завдяки ролі у “Гаррі Поттері”. Але поціновувачі британських серіалів також запам’ятали її завдяки блискавичному втіленню Вайолет Кроулі в “Абатстві Даунтон”. За свою кар’єру Меггі Сміт отримала безліч нагород, включаючи 2 статуетки Оскар та 5 премій BAFTA.

Схожі статті

Де зараз спільна дитина Володимира Кличка і Оксани Марченко: ви не знали, а вона – існує (ФОТО)

Оксана Марченко та Володимир Кличко хочуть, або ні, але є і будуть пов'язані на все життя однією дитиною. До того ж, навіть не своєю, а взагалі донькою іншого екс-політика.

Затісний топ і видно животик: 45-річна Маша Єфросиніна вагається щодо свого відвертого образу в її роки

Маша Єфросиніна показала, як вона і в чому може виглядати в свої 45 років на 20. Також вона розвіює думку щодо того, як можна, а як не можна одягатися загалом.

Аіда Ніколайчук вперше зблизька показала обручку, яку їй подарував чоловік-американець: камінь величезний

Переможниця третього сезону "Х-Фактор" 42-річна Аїда Ніколайчук нарешті знайшла своє жіноче щастя за тисячі кілометрів від рідної країни та втретє вийшла заміж.

Альбіна Джанабаєва стала копією Мадонни: дружину Валерія Меладзе сплутали з американською поп-дівою (Відео)

Після того, як Валерій Меладзе та Альбіна Джанабаєва з дітьми переїхали до Іспанії, їхнє життя заграло новими фарбами. Поки співак їздить на гастролі, його дружина записує кумедні ролики.

Все волосся, яке є, догори дриґом: Віталій Козловський показав свого новонародженого сина (ФОТО)

У єдиного новонародженого сина Віталія Козловського, Оскара, дуже цікаві риси обличчя. Прихильники зірки плутаються, на кого ж точно схоже дитя. Більшість — за самого Козловського.

Неймовірні хвилі та кадри на Дніпрі: 7-річний син Юрія Горбунова став професіоналом із серфінгу

Катя Осадча та її 7-річний син Іван продовжують дивувати українців своїми досягненнями з серфінгу на Дніпрі. Вони "стоять" на дошці так, що хвилі здіймаються вище них самих.