Вихідні і святкові дні в червні 2021 року: коли та скільки днів українці відпочиватимуть на початку літа

Вихідних днів в червні 2021 року буде більше, аніж зазвичай, оскільки на початку літа в Україні відзначаються два великих свята.

Перший місяць літа подарує українцям додаткові вихідні дні. У червні 2021 року святкуються Трійця та День Конституції, тому працювати доведеться лише 20 днів, а відпочивати 10.

Святкові дні в червні 2021

Так, на неділю 20 червня припадає велике християнське свято, яке носить назву Трійця. Її прийнято відзначати на п’ятдесятий день після Великодня. Саме у цей день в Єрусалимі зійшов Святий Дух у вигляди вогненних язиків полум’я. Ще Трійцю називають Зеленими святами, на які зазвичай у церквах проводиться святкова служба.

Трійця
Трійця

Оскільки в цьому році Трійця припадає на офіційний вихідний, то і відпочинок згідно з діючим законодавством переноситься на наступний день, тобто на понеділок.

Через тиждень після цього на українців знову чекатиме подовжений відпочинок у зв’язку з державним святом Днем Конституції України. Його дата незмінна — 28 червня, у цьому році це понеділок, отже він буде неробочим, що не може не радувати. Цікаво, що це свято єдине, закріплене у самій Конституції, а саме в 161 статті.

Конституція України
Конституція Україн

Вихідні дні в червні 2021

Загалом вихідні у червні припадають на наступні дати:

  • 5-6;
  • 12-13;
  • 19-20-21;
  • 23-27-28.
Календар вихідних днів у червні 2021 року
Календар вихідних днів у червні 2021 року

Зараз самий час планувати вікенди — замовляти білети для подорожей чи попередити батьків, бабусь та дідусів про свій приїзд у село. Якщо ж ваші плани зайняті наведенням порядку на дачах і городах, не забудьте порадувати себе шашликом або іншими улюбленими ласощами.

Схожі статті

Колеги ненавиділи Узерлі сильніше, ніж Хюррем Султан в гаремі у “Величному столітті”: все через один вчинок

Найпопулярнішим турецьким серіалом можна по праву вважати багатосерійну драму "Величне століття", яка розтягнулася на велику кількість сезонів та подарувала світу нову Роксолану.

Даша Астаф’єва приховує, що вийшла заміж за молодого багатія: обранець на 10 років молодший – блогер

Скандальний блогер Богдан Беспалов заявив, що одна із найкрасивіших жінок в українському шоубізі Даша Астаф'єва таємно вийшла заміж. Що відомо про її обранця та перша реакція знаменитості.

Опубліковано знімок Кацуріна із зататуйованим торсом. На фото він не сам: поруч не Надя, а чоловік (ФОТО)

Надя Дорофєєва заінтригувала Мережу фотографією, на якій її чоловік блогер та ресторатор Михайло Кацурін разом зі своїм близьким другом готують вечерю. Що дивного було на знімку?

Фіналістка “Холостяка” Яна Соломко вдруге вийшла заміж та поділилася кадрами зі свята: знову дружина

Знаменита співачка Яна Соломко, яка не так давно оскандалилася в Україні через свою позицію, знову вийшла заміж. Ексклюзивними кадрами з торжества вона поділилася 27 березня.

“Дика Ребрик у строю”: 42-річна Лілія Ребрик сміливо продемонструвала себе в боді після третіх пологів

15 березня 2024 року ведуча та актриса Лілія Ребрик народила третю доньку, а вже за два тижні з'явилася на фото в ефектному образі, що підкреслює фігуру.

Нова коханка Мурата Налчаджиоглу виклала в мережу нові спільні фото: вже вивів у світ, як нову дружину

Ще кілька місяців тому турецький бізнесмен Мурат Налчаджіоглу з'являвся на публічних заходах і освідчувався зовсім іншій жінці. Все дуже круто змінилося.