Влітку в Україні подорожчає хліб: на скільки зростуть ціни та коли це закінчиться

Про подорожчання хліба в Україні попереджали ще з кінця 2020-го, тому вже влітку ціна на хлібобулочні вироби виросте.

Цю новину повідомив глава Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. Він також поспішив заспокоїти українців:

“Подорожчання хліба, яке почалося на початку поточного року, зараз сповільнилося”, — наводить слова Дорошенко видання “ГолосUA“.

Так, жителям України слід очікувати підвищення ціни на хліб приблизно на 2-3%, не більше, як стверджує експерт. Він каже, що основні коливання цін на даний продукт в цьому році вже відбулися.

Хліб
Хліб

Після походу в продуктовий супермаркет більшість господинь зітхнуть — яке все дороге. Причиною зростання цінників в магазинах, зокрема на хліб, є подорожчання сировини, газу та електроенергії при виробництві, а все це, відповідно, впливає на собівартість.

Крім того, за останній час стався істотний ціновий стрибок на такі базові продукти, як соняшникова олія, цукор і гречка. Також не слід розраховувати на подешевшання яєць, молока і м’яса.

Як би дивно це не звучало, проте їжа українцям обходиться дорожче, ніж європейцям, і це з урахуванням великої різниці в зарплатах та рівні життя не в нашу користь.

Ціни на продукти в Україні продовжують зростати
Ціни на продукти в Україні продовжують зростати

Варто зазначити і те, що якщо для більшості працездатних громадян зростання ціни на гривню-півтори малопомітне, то для певної категорії населення навіть таке підвищення сприймається гостро. Звичайно, мова йде про пенсіонерів, які іноді заради батона, який стоїть на 50 копійок дешевше, готові добиратися з одного кінця міста в інший.

Схожі статті

тало відомо, як насправді діти Павліка ставляться до його четвертої дружини – чесна відповідь Репяхової

Український співак Віктор Павлік одружений вчетверте. Від кожної жінки в артиста народилося по одній дитині. Які стосунки між дітьми артиста та чи спілкуються вони з його молодою амбітною дружиною?

Ракурс підвів: Настю Каменських привітали з першою вагітністю, але насправді це промах стилістів (ФОТО)

Чутки про можливу вагітність співачки Насті Каменських продовжують ширитись мережею. Як виявилось, причиною подібних закидів стали невдало підібрані образи стилістів.

А-ля Мадонна: 54-річна Ірина Білик кардинально змінила стиль – насамперед заворожує її зачіска та взуття

Українська співачка Ірина Білик обожнює експериментувати із образами. Чим цього разу здивувала своїх фанів знаменитість? Як змінилася зірка після макіяжу від модного стиліста?

Закохався з першого погляду і кинув дружину: як Оля Полякова змусила Вадима Буряковського зробити вибір

Відома українська співачка Оля Полякова неодноразово розповідала у своїх інтерв'ю про те, як саме зав'язався її роман з майбутнім чоловіком, і також розповідала про свою роль коханки.

Він красивий: Тіна Кароль поділилася рідкісним фото 15-річного сина, який зараз живе не в Україні

Відома українська співачка Тіна Кароль показала шанувальникам, як підріс її 15-річний син Веніамін. Хлопець вже протягом кількох років живе та навчається у Великій Британії.