|
04.11.2020 19:19

Нинішню Нову Зеландію «відображають» відвертий гей і жінка з татуюванням на лиці

Після недавніх парламентських виборів прем'єр-міністр Джасінда Ардерн сформувала Уряд. Як вона висловилася, усі призначення зроблені за заслуги і «вони відображають Нову Зеландію, яка їх обрала".

Міністром закордонних справ Нової Зеландії вперше в історії стала жінка  Нана Махутов, що має незвичайну зовнішність. У неї на підборідді “моко кауае” – традиційне жіноче татуювання племені маорі.

Махутов має великий досвід керівної роботи у в органах місцевого самоврядування маорі, вона більше 20 років вибиралася в парламент. Татуювання має від 2016 року. Як сама каже, щоб підтримати своє плем’я − поліпшити до нього ставлення (багато його представників пов’язані зі злочинністю) і вшанувати пам’ять предків.

Джасінда Ардерн і Нана Махутов

Джасінда Ардерн (Лейбористська партія) обрала Махутов за її надзвичайні здібності  вибудовувати відносини і це є важливою складовою в сфері міжнародних відносин, щоб гідно представляти Нову Зеландію на світовій арені.

Своїм заступником Ардерн зробила відкритого гея − Гранта Робертсона, який, до речі, зберіг портфель міністра фінансів і інфраструктури.

Новий кабінет буде приведений до присяги уже в п’ятницю, 6 листопада.