|
23.11.2020 18:23

Знайшли нового ідола: у Москві встановлять пам’ятник Кобзону за 52 мільйони російських рублів

Йосип Кобзон – українець, який абсолютно асимілювався з російською совєтською системою. Що більш того, він став її яскравим представником.

Вочевидь за це й почесті від російського уряду, який листом звернувся муніципальної влади про встановлення в центрі Москви пам’ятника співакові. Про це інформує муніципальний депутат Тверського району столиці і глава комітету з містобудування Кетеван Хараізде, інформує Радіо Свобода.

Коментарі читачів до статті

У документі, опублікованому нею в мережі йдеться про те, що попереднє місце розташування пам’ятника узгоджувалося з вдовою і дітьми. На виготовлення памятника і благоустрій території муніципалітет має виділити 52 мільйони рублів.

Сама депутатка висловлюється негативно проти ідеї, але, водночас, пише, що остаточне рішення про  будівництво  буде прийматися на основі голосування 26 числа.

Раніше Кобзону вже встановили погруддя в Донецькій області.

Довідково: Йосип Кобзон народився в Донецькій області Української РСР. Народний артист СРСР. Неодноразовий депутат Держдуми. Жив і працював у Москві. Особистий товариш мера столиці Ю.Лужкова. Помер у 2018 році у 80 років.

Кобзон повністю підтримував політику російського Президента стосовно України. Він неодноразово бував на непідконтрольних територіях і спілкувався з тамтешніми керівниками незаконних ДНР і ЛНР.