Масковий режим, регулярне заняття любов’ю, «грушовочка», і здоровий сон – українці назвали, чим рятуються від COVID – 19

Соціологічна платформа Liberty Report на замовлення програми «Свобода Слова Савіка Шустера» провела опитування української інтернет-аудиторії про життя в умовах пандемії COVID-19.

В опитуванні взяли участь 15 004 користувачів проєкту Савіка Шустера E-democracy («Електронна демократія») та 400 респондентів інтернет-панелі Liberty report (80,3% всіх українців віком понад 18 років, які користуються Інтернетом вдома і поза ним). Похибка склала 3.3%,. Про це розповідає omf.fund

Респонденти відповіли на такі запитання

Журналіст Савік Шустер
Журналіст Савік Шустер

Захворюваність на коронавірус

19,4% респондентів відповіли, що вже перехворіли на коронавірус. 80,4% відповіли, що не хворіли. Під час перерахунку результатів відповідей відповідно до масштабів країни, кількість тих, хто перехворів може становити більше 3 мільйонів українців. За офіційними даними МОЗ України в день закінчення опитування, 14 листопада 2020 року, кількість хворих на коронавірус становила 512 652 особи, кількість тих, хто одужав – 233 849 осіб.

Різниця між результатами опитування та офіційними даними може пояснюватися тим, що офіційна статистика враховує тільки кількість проведених ПЛР-тестів. Автори дослідження припускають, що частина респондентів могла поставити діагноз самостійно, спираючись на особистий досвід.

Ставлення до карантину вихідного дня в Україні

Респонденти, які перехворіли на коронавірус, менше підтримують (56,7%) введення карантину вихідного дня, ніж українці, які не хворіли (62,3%).

Скрін з Telegram

Як коронавірус позначився на гаманцях українців

54,3% респондентів сказали, що в їхній родині стало менше грошей з початку пандемії COVID-19, з них у 23,9% сума грошей в сім’ї «значно зменшилася».

Жителі села постраждали від «коронакризи» менше, ніж містяни: 49% і 56,9% відповідно. У 7,7% користувачів інтернету, які живуть в українських селах, доходи навіть збільшилися.

Турбота про імунітет: 70,7% респондентів стали більше дбати про своє здоров’я.

Турбота про імунітет та способи його зміцнення

70,7% респондентів стали більше дбати про своє здоров’я.

Серед найпопулярніших способів зміцнення імунітету українці назвали приймання вітамінів – 60,4%; правильне харчування – (51%);заняття спортом – (29,9%); достатній здоровий сон – (33,4%).

Тільки 13,6% українських користувачів інтернету зробили щеплення від грипу.

Цікаво, що жінки частіше приймають вітаміни, а чоловіки – більше сплять з початку пандемії. Що стосується різних поколінь – тут, зазвичай, молодь рідше правильно харчується, порівнюючи зі старшим поколінням, і, що здивувало дослідників, майже вдвічі рідше, ніж інші, займається спортом.

1340 винахідливих українців, учасників проєкту, поділилися й незвичними методами зміцнення імунітету. Це:заняття китайською гімнастикою, щоденне вживання цибулі та часнику, натираня борсуковим жиром.

Скрін з Telegram

Є й зовсім екзотичні методи, які Савік Шустер просить не повторювати, але цитує їх в оригіналі: «П’ю личинку воскової молі», «Дихаю по 5 хв розчином 34% спирту в масці», «Покращую імунітет шляхом введення еритроцитів з власної крові». А 64-річна пані з Черкас навіть запропонувала рецепт «грушовочки» – без цукру і дріжджів.

Окрему увагу привернула відповідь жителя міста Києва, 34 роки

Регулярний секс, прогулянки на свіжому повітрі, масковий режим, зокрема й на вулиці, – поділився респондент.

Схожі статті

Не гірші за оригінал: як виглядають двійники Винника, Соломії Вітвіцької, Дантеса та ще 2 українських зірок

Зовнішня схожість цих українських та зарубіжних знаменитостей вражає. ТОП-5 двійників, які з першого погляду не відрізниш - Даетес, Винник, Вітвіцька, Фролова, Воржева та їхні голлівудські близнюки.

Хостікоєв віддав перевагу не Сумській, а іншій: кому подарував серце актор, перш ніж усвідомити, що упустив

Історія кохання Анатолія Хостікоєва та Наталії Сумської розпочалася доволі дивним чином, адже спочатку актор надав перевагу абсолютно іншій жінці, а свої почуття усвідомив пізніше.

Забрала фату Могилевської і вийшла заміж за кохання всього її життя: як виглядає дружина екс-обранця зірки?

20 років тому Наталія Могилевська розповіла світу про своє велике кохання. Але вже незабаром це кохання дісталося інший, яка вийшла заміж за колишнього зірки.

Камалія може зробити велику помилку: відомий блогер розкрив неприємні подробиці життя найбагатшої співачки

Відомий український блогер Богдан Беспалов, на тлі новин про весілля Камалії, звернувся до співачки із закликом не робити помилок. А доки він записував ролик, артистка покинула країну.

Тихесенько видалився із соцмереж і втік із України: де зараз перебуває багатодітний Андрій Доманський?

Вже 2 роки Андрій Доманський не виходить на зв'язок. Журналісти довго з'ясовували, куди він подівся, поки сам телеведучий видалився з мереж та втік з України.

Альона Омаргалієва розповіла про третю невдалу вагітність від Тамерлана і назвала причину: “Він не в грі”

Знаменита українська співачка Альона Омаргаієва вперше розповіла про третю невдалу вагітність та зізналася, що стало причиною її втрати. Деталі в статті.