|
26.10.2023 22:29

Наталія Могилевська публічно виконала останнє прохання Ніни Матвієнко: пробирає до глибини душі (Відео)

Прощання з Ніною Матвієнко

8 жовтня 2023 року Україна втратила унікальну особистість. Народна артистка, голос країни та людина з великим серцем – Ніна Матвієнко пішла у вічність. 11 жовтня у в приміщенні Національної філармонії України відбулось прощання зі співачкою.

Провести Ніну Митрофанівну в останню путь прийшли тисячі людей. Зіркові колеги висловлювали свої співчуття рідним виконавиці. Донька великої співачки Тоня Матвієнко розповіла, що артистка сама хотіла, щоб на прощанні з нею люди не сумували та не плакали, а лиш посміхнулися і згадали про неї щось хороше.

Наталія Могилевська виконала останнє прохання Ніни Матвієнко (Відео)

Остання зустріч

У день похорону, співачка Наталія Могилевська не змогла бути присутньою на поминальній процесії. Артистка перебувала у місті Новомосковськ з гастролями, тут відбувався показ її моновистави “Я вдома”.

Наталія перепросила у родини Матвієнків, що не приїхала на заупокійну літургію. Вона вирішила вшанувати пам’ять легендарної співачки щемливими рядками зі сцени театру. Могилевська розповіла, що востаннє бачила Ніну Митрофанівну у вересні, тоді вона подарувала Наталі папірець з написаним від руки віршем.

“Наталочко, цей вірш дуже гарно буде в твоїй виставі”, – сказала вона.

Наталія Могилевська виконала останнє прохання Ніни Матвієнко (Відео)

Артистка зі сльозами на очах поділилась історією з глядачами, а тоді пролунали щемливі рядки. Відеозапис з’явився на офіційній сторінці Могилевської у Instagram. В описі вона зазначила, що відтепер кожного разу читатиме цей вірш.

“Велика пошана Вам та світла памʼять, дорога моя, Ніно Митрофанівна!”

Поховали Ніну Митрофанівну Матвієнко у Києві на Звіринецькому кладовищі. Про це повідомила донька артистки Антоніна Матвієнко у соцмережі.