|
01.06.2021 19:46

Українка у 16 років пройшла “хрещення вогнем” на Донбасі: як служить юна військова та чи хоче повернутися

2014 перевернув життя мільйонів українців. Тепер Схід і Захід точно разом, адже дуже сильна лінія подій на Донбасі назавжди зв'язала нас...

Ми живемо у дивовижний час, де у столиці ледь кожного дня дискотеки та гулянки, а десь у Донецькій та Луганській області наші хлопці боронять спокій. Та, виявляється, не тільки представники сильної статі ідуть на фронт. Редакція “Сенсація” знайшла дивовижну історію юної дівчини, яка вирішила піти добровольцем… у 16 років!

В рядах ВСУ служить українка, яка вирушила на фронт в 16 років

Її звати Віта Нестеренко. Дівчина стала до лав ВСУ, коли тільки отримала паспорт. Віта буває на передовій на рівні з чоловіками, єдине, що вона нікого не вбиває, а навпаки – рятує. Нестеренко – медик одного з підрозділів 93-тя ОМБр Холодний Яр.

Попри свій вік, дівчина пройшла значний шлях. Пішла на фронт добровольцем. Старше керівництво на свій острах і ризик дозволило воювати.

В рядах ВСУ служить українка, яка вирушила на фронт в 16 років

Цікаво, що у Віти на тілі 37 татуювань. Чому зробила – секрет. А ось своєю мотивацією піти на фронт ділиться залюбки: виявляється сама дівчина з Донецької області. Осторонь не могла лишатися, коли її рідний Покровськ виявився під загрозою нападу.

Бойове хрещення юна дівчина пройшла у найгарячіших точках країни: Піски, Карловка, Авдіївка.

Як тільки їй виповнилося 18, стала до лав ВСУ. Очолювала медпункт артдивізіону, була на позиціях біля Гранітного. Як закінчився 3-річний контракт, пішла у 93-тю бригаду, адже поряд з нею пройшла пліч-о-пліч перші роки війни. Нині служить у Кримському.