|
19.04.2024 09:55

Чим жила найстарша жінка в історії: їздила на велосипеді до 100 років та бачила будівництво Ейфелевої вежі

Жінка з Франції прожила не тільки довге, а й дуже цікаве життя. Чим займалася, чим захоплювалася та багато іншого читайте у матеріалі порталу Сенсація.

Згідно з даними Книги рекордів Гіннесу, найстаршою людиною, він якої вдалося офіційно зафіксувати, стала француженка Жанна Луїза Кальман. Жінка народилася 1875 році, а померла 1997 році у віці 122 років.

За своє життя жінка змогла побачити чимало цікавих історичних подій. Вона не тільки пережила дві світові війни, а й на власні очі бачила, як будувалася Ейфелева вежа та зароджувалося кіно.

Життя найстаршої жінки в історії

Жанна успішно вийшла заміж за свого далекого родича, який був дуже багатим чоловіком. Завдяки цьому, їй не довелося працювати. У жінки було багато вільного часу, який вона використовувала з насолодою та користю. Вона часто плавала, грала в теніс, каталася на велосипеді та на роликових ковзанах. Напевно, саме це вплинула на тривалість її життя. До речі, Жанна продовжувала їздити на велосипеді до свого 100-річчя.

Життя найстаршої жінки в історії

Були в її житті й трагічні ситуації. Й звичайні люди стикаються з біллю втрати. А довгожителі часто вимушені ховати своїх дітей. Жінка пережила не тільки свого чоловіка, а й доньку та навіть онука, який помер у 1963 через автокатастрофу.

Життя найстаршої жінки в історії

Цікавий випадок стався з її адвокатом. Оскільки у Жанни не було нащадків, Андре-Франсуа Раффре запропонував їй контракт, згідно з яким, він мав виплачувати жінці певну суму щомісяця, а в замін після її смерті став би володарем її квартири. Гарна угода для юриста, принаймні так йому здавалося, спираючись на те, що Жанна підписала її у віці 90 років. Проте, ця угода стала дійсно привабливою для жінки, в результаті їй заплатили вдвічі більше, ніж насправді вартувала квартира.

Життя найстаршої жінки в історії

Жанна залишалася в хорошому стані здоров’я протягом більшої частини свого життя. У віці 85 років вона почала займатися фехтуванням. Вона любила солодке, особливо любила шоколад, з’їдала майже 1 кілограм щотижня. Могла побалувати себе келихом вина, проте не зловживала. Жанна могла ходити самостійно до свого 115-річчя. Але, стався нещасний випадок, жінка впала й зламала стегнову кістку. Після цього їй знадобився інвалідний візок, щоб пересуватися. Вона жила сама до 110 років, коли їй довелося переїхати в будинок для літніх людей, де й померла.