Реальна мрія українських Барбі: історія рожевого озера, яку не розповідав навіть Андрій Бєдняков

Наша Україна – це країна, яка славиться неймовірною родючістю, але все це не закінчується на соняшниках, вугіллі, овочах, фруктах та різних простих і речей, що необхідні нам для виживання та для експорту в інші країни світу. А ще й неймовірними красотами.

Ми маємо змогу відвідати більшість нахвалених і популярних місць у світі не перетинаючи кордони України. Адже у нас самих дуже багато цікавих місць для відпочинку і просто для того, щоб наші очі могли побачити справжні дива світу. Але, ми мало що про це знаємо, бо цю інформацію нам подають лише сучасні блогери.

Лемурійське озеро

Наприклад, ви щось чули про рожеве озеро? певно, про те, що в Австралії, яке має колір справжнього баблгаму так, а про Українське, про те, що знаходиться в Херсонській області, яка окупована росіянами наразі? Можливо так, можливо ні, але ми розкажемо, що це за диво таке.

Рожеве або Лемурійське озеро – це справжнє українське “Мертве море”. Зміст солі тут досягає 35%, а розсип відтінків рожевого створює ілюзію чарівної казки. Кристали переливаються на сонці, а краєвиди зачаровують. Це місце назавжди закарбовується у пам’яті і змушує вірити у дива світу.

Рожевий колір води зумовлений життєдіяльністю водорості Дуналієла солоноводна. Вода рожевого озера збагачена різними мінералами, кислотами, вуглеводами, азотистими речовинами, солями, переважно хлористого магнію та калію, йодистого натрію, бромистого магнію, а лікувальні грязі водоймища сертифіковані в ЄС. Тож, багато людей їздять сюди лікуватися і поєднувати приємне з корисним.

Дорога

Рожеве озеро на Херсонщині

Спочатку варто доїхати до Херсона. І вже від Херсона сісти на автобус, який довезе вас до села Чаплинки, далі вирушайте автобусом або на таксі до села Григорівка. Саме там і базується рожева вода.

Але варто нагадати, що зараз краще почекати з подорожами у Херсонську область, тим паче, що саме біля рожевого озера нещодавно були військові агресії з боку росіян.

Схожі статті

Народила в 66, а у 78 доньку забрали: історія найстаршої матері України та її дитини отримала продовження

Історія найстаршої мами України та її неповнолітньої доньки-підлітка отримала несподіване продовження. Як склалася доля дівчинки і де вона зараз.

Їй вже 42: як склалася доля і як сьогодні виглядає українська дівчинка-мауглі Оксана Малая (ФОТО)

Свого часу історія знаменитої дівчинки-Мауглі вразила всю країну, а обличчя героїні тисячі сюжетів знали абсолютно всі. Що з нею стало після отримання такої слави?

Народила в 11 і в 14: як склалася доля наймолодшої мами України та як сьогодні виглядають її діти (ФОТО)

20 років тому Надія Гнатюк стала наймолодшою матір'ю в країні. Дівчина народила малюка в 11 і одразу ж стала знаменитістю на батьківщині. Як вона поживає зараз?

Їм скоро буде по 8 років: як склалася доля і як сьогодні виглядають одеські п’ятернята та їхня мама (ФОТО)

2016 року в мережі прогриміла новина про те, що в Одесі жінка народила 5 дітей. Про неї знімали безліч сюжетів, писали на різних платформах, але щастя йшло за руку з бідою.

Новий законопроєкт про мобілізацію: хто має право на відстрочку, електронні повістки та що буде з ухилянтами

Український уряд вніс новий законопроєкт до Ради, який стосується мобілізації, обмежень по відношенню до ухилянтів та відстрочки. Детальніше в нашому матеріалі.

У Kyivstar стався збій. Компанія прокоментувала несправності і розповіла, як налагодити звʼязок та інтернет

Представники оператора "Київстар" офіційно повідомили про масштабний збій у системі та розповіли, як можна обійти його і налагодити у телефоні зв'язок.