|
24.10.2020 09:09

Вчені знайшли спосіб значно полегшити перебіг COVID-19

Науковці знайшли спосіб придушувати надмірну запальну реакцію організму на коронавірус, яку називають «цитокіновий шторм». 

Пандемія коронавірусу в світі продовжується, і всі сили науковців спрямовані на те, щоб винайти вакцину або ліки від нього. Наразі вдалося досягнути деяких успіхів: знайдено спосіб полегшити перебіг COVID-19.
Вчені відкрили спосіб придушувати надмірну запальну реакцію організму на коронавірус, яку називають «цитокіновий шторм». Завдяки цьому дослідженню відкриваються нові перспективи лікування хворих з важким перебігом COVID-19. Воно було проведено в Інституті Файнштейна, повідомляє Business Wire.

Цитокіновий шторм – це стан, коли імунна система надмірно реагує на вірус, і тим самим ще більше погіршує стан організму, пошкоджуючи легені чи інші органи. Про «цитокіновий шторм» у пацієнта свідчать висока температура, низький тиск та аномально часте серцебиття.

Ретроспективний аналіз дозволив визначити найбільш ефективні методи лікування пацієнтів з ознаками цитокінового шторму за допомогою модуляторів імунітету, які підвищують шанси виживання.

Коронавірус

Результати показують, що найбільш ефективним лікуванням була комбінація кортикостероїдів – таких як дексаметазон – з тоцилізумабом у порівнянні зі стандартним лікуванням.

Крім того, спостерігалося покращення стану хворих при застосуванні кортикостероїдів в поєднанні з анакінрою (антіінтерлейкіном-1).

Дане дослідження може допомогти в рятуванні життя важкохворих пацієнтів, адже наразі багато людей помирає від ускладнень COVID-19.

Нагадаємо,
Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Сенсація