|
24.11.2020 18:55

Мандариновий рай: скільки помаранчевих фруктів можна з’їсти і кому протипоказані

Зима завжди асоціюється з солодкими, пахучими мандаринами. І хоч зима ніяк не приходить, та мандарин уже на прилавках достатньо.

Мандарин воістину цінний, у зимовий період для людського організму, фрукт. Він має достатню кількість вітамінів ( 200гр продукту міститься 78% добової норми вітаміну С), мікроелементів (калій, магній, кальцій і залізо) і допомагає при застудних захворюванням.

Ще мандарини багаті на воду, розчинну клітковину, яка необхідна для кишкової мікробіоти, поліфеноли та флавоноїди.

Втім, оскільки мандарини солодкі, то вони містять й цукор. У тих же 200гр цитрусових є 20 г цукру.

Мандарин, як атрибут святкового настрою

Скільки можна з’їсти за день мандаринів, щоб були організму на користь?

Згідно рекомендацій колишньої в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, доросла людина за добу повинна спожити 225-235 грамів вуглеводів. Це за умови, що вона здорова і не має цукрового діабету і алергії на цитрусові. То ж, виходячи з кількості цукру, кожен може собі підібрати прийнятну кількість помаранчів, щоб не порушити баланс спожитих загалом сіх вуглеводів.

Якщо вам захотілося при перегляді цікавої телепередачі з’їсти більше – не біда, зекономите на тістечках.

Для дорослих якихось кардинальних обмежень немає, хоч австралійські спеціалісти кажуть, що при повноцінному харчуванні достатньо дитині з’їдати в день один мандарин, дорослому – три-чотири.

Вочевидь, вони встановили таку норму з похибкою на проблему з алергією, яка дуже поширена у світі. Іноді, особливо у дітей, алергію можна спровокувати, якщо є природна схильність.

Кому не можна їсти мандарини?

Мандарини мають кислоту і вони здатні подразнювати слизову оболонку шлунку, кишківника і нирки.