У Європі готуються до Різдва, попри можливість повного локдауну (ФОТО)

Свято Різдва Христового – народження Ісуса Христа, є для християн світу найвеличнішим і найурочистішим, а відтак, найрадіснішим святом. У католиків латинського обряду воно уже рівно через місяць.

Європейські міста прикрашають різдвяною атрибутикою і встановлюють головні ялинки, але святкові заходи під забороною. Про це повідомив unian.ua

Встановлення ялинки біля Лувру
Встановлення ялинки біля Лувру

До Різдва готуються заздалегідь: оновлюють ялинкові прикраси, встановлюють зовнішню ілюмінацію будинків і у дворах, на вулицях, закуповують подарунки, складають меню….

Заготовляються подарунки
Заготовляються подарунки

«Невже цього року усього цього не буде?», –  з відчаєм запитують себе налякані коронавірусом люди.

Але надія вмирає останньою і, попри перспективу запровадження повного локдауну, у європейських містах уже почали встановлювати новорічні ялинки, хоча святкові масові заходи під забороною.

Люди відвідують різдвяні ярмарки
Люди відвідують різдвяні ярмарки

Головну ялинку встановили вже в Брюсселі. Щоб прикрасити 18-метрове дерево знадобилося майже кілометр гірлянд і 250 ліхтарів у формі квітів. У Парижі новорічними вогнями запалали Єлисейські поля. Зазвичай, подивитися на це дійство сходиться кілька тисяч парижан і туристів, але нині воно відбулося взагалі без глядачів.

У Римі взагалі вжили жорсткіших заходів і запровадили «передріздвяні патрулі», які стежать за дотримуванням порядку біля крамниць і на вулицях, щоб не було великих скупчень людей.

Крамниця повна різдвяної атрибутики
Крамниця повна різдвяної атрибутики

Водночас уряди європейських країн думають, як зробити, щоб «і вовк був ситий, і вівці цілі». Адже люди хочуть свята. Тому, в залежності від того, яка в країні ситуація, й будуть прийматися і затверджуватися обмежувальні заходи.

В Англії розглядають можливість дозволити зустрітися за різдвяним столом родичам, які проживають за трьома різними адресами.

Надія вмирає останньою
Надія вмирає останньою

Невдовзі довідаємося й про те, як можна буде святкувати в Україні. Невже цьогоріч не можна буде ходити з вертепом, з колядою, не лунатимуть у наших домівках такі величні і серцю милі віншування?

Схожі статті

Потап під “молочну” пісню Насті Каменських змастив свою лисину молоком: питань стає все більше

Потап та його дружина Настя Каменських продовжують дивувати. Цього разу співачка шокувала новою піснею про молоко, а репер використав його не за призначенням.

Змінились кардинально як зовнішньо, так і внутрішньо: як виглядали Полякова та Єфросиніна до популярності

Досягти популярності може не кожний, адже не всім вистачить цілеспрямованості та сміливості, але Оля Полякова та Маша Єфросиніна здобули її власними зусиллями.