На Луганщині масштабні лісові пожежі: евакуюють уже чотири села

На Луганщині триває ліквідація пожеж поблизу населених пунктів, де 30 вересня виникло загоряння сухої трави та лісової підстилки.

На Луганщині продовжують гасіння лісових пожеж поблизу населених пунктів Трьохізбенка, Муратове, Кряківка, Капітанове Новоайдарського району, а також між селами Половинкине та Байдівка Старобільського району. Їх спричинило загоряння 30 вересня сухої трави. У 4 селах Луганщини організовують евакуацію жителів.

А саме, йдеться про с. Артема, с. Нижньотепле Станично-Луганського району та с. Муратове і  с. Капітанове Новоайдарського району, повідомляє ДСНС.

Тут існує загроза розповсюдження пожежі на населені пункти.

Наразі зусилля пожежників спрямовані на ліквідацію пожеж у Старобільському, Новоайдарському, та Станично-Луганському районах, тут через значні пориви вітру відбулося сильне поширення вогню. Горить лісовий масив загальною площею приблизно 50 га в районі с. Кряківка та с. Трьохізбенка Новоайдарського району, с. Муратове Новоайдарського району, близько 10 га лісу в поблизу с. Піщане, с. Малинове, та с. Артема Станично-Луганського району, близько 8 га – між с. Байдівка і с. Половинкине Старобільського району.

Повідомляється, що жертв та постраждалих внаслідок пожеж немає.

Оскільки погодні умови несприятливі, зокрема, спостерігається сильний поривчастий вітер, існує загроза розповсюдження пожежі на населенні пункти. Відомо, що у с. Кряківка пожежа забрала два житлові будинки та одну не житлову будівлю, зазнали пошкоджень господарські споруди у десятьох домогосподарствах.

У гасінні лісових пожеж у трьох районах Луганщини наразі беруть участь 192 людей та 44 одиниці техніки.

Схожі статті

Антон Птушкін слідом за Ектором Хіменесом-Браво відвідав Донецьку область та показав кадри поїздки

Антон Птушкін колишній ведучий шоу "Орел і Решка". Надихнувся поїздками по світу і вирішив створити власне тревел-шоу, в якому знімав кожен куточок так, як бачив саме він.

Російські найманці вбили двох українських військових: стали відомі імена захисників

Внаслідок обстрілу під Водяним загинули морські піхотинці Володимир Бондарюк і Михайло Старостін.

Одіозна Неля Штепа програла вибори і влаштувала істерику в соцмережі

Неля Штепа, яку звинувачували в сепаратизмі, виправдала провал на виборах у Слов'янську антикампанією "мерзотників".

Луганщина у вогні: 9 людей загинуло, вогонь уразив 11 тисяч га

Масштабні лісові пожежі на Луганщині, які розпочалися 30 вересня, забрали життя вже 9 людей. Наразі їх все ще не вдалося ліквідувати.

Росіяне обстріляли українські позиції: один військовослужбовець поранений

Російсько-окупаційні війська вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили обстріл наших позицій з підствольного гранатомета.

Фокін не бачить війни між Україною і Росією на Донбасі, йому рекомендують піти з ТКГ

Заступник керівника делегації України в Тристоронній контактній групі в Мінську Вітольд Фокін заявив, що не бачить війни між Україною і Росією на Донбасі.