|
04.11.2020 11:42

Молитва до святого великомученика Дмитрія: коли і у яких потребах молитися

На іконах зображується у військових обладунках зі списом у руці, тому до нього моляться військові, захисники рідної землі у часі нападу чужинця, про захист на полі бою, а також про дарування мужності і терпіння, про зцілення хвороби очей, про прозріння сліпих.

Молитва до Святого великомученика Димитрія Солунського

Святий і славний великомученику Дмитріє!

Помічнику і заступнику всіх, що з великою вірою й надією на Господа звертаються до тебе у молитві!

Випроси у Нього прощення гріхів наших і щоб захоронив нас від землетрусу, потопу, вогню, меча і визволив від тяжкої недуги (назва),  і вічного покарання.

Благай милість Його, щоб Він щедрим був до міста нашого і до всякого міста, села і країни.

Випроси у Царя, Бога нашого дарувати перемогу християнам над ворогами нашими. Для держави нашої випроси спокій, тишу, закінчення війни, міцність у вірі та успіхів у здобутті божих чеснот і побожності.

Всім нам, що щиро Йому вклоняємося та вшановуємо чесну пам’ять твою, святий Дмитріє, виблагай благословення на справи добрі, щоб ми чинили тільки те, що буде любе Христу Богу нашому, та спромоглися − за нашими покаянними благаннями й твоїми до Нього молитвами − наслідувати Царство Небесне для слави Отця, Сина і Святого Духа, який живе і царює на віки вічні. Амінь.

Воїн посить св. влмч. Дмитрія про заступництво

У час пандемії коронавірусу можна також додавати прохання про заступництво святого великомученика Димитрія Солунського для медиків – лікарів, молодшого медичного персоналу, які буквально на передовій у боротьбі з підступним вбивцею людей.

Тому просимо

Святий Димитріє Солунський, ти за прикладом Христа завжди боронив тих, хто жертвували своїм життям заради інших. Молися за українських медиків і за медиків усього світу, щоб Господь Бог заступив і охоронив їх від зараження коронавірусом і дай їм надію і віру у те, що виконуючи свій професійний обов’язок здобудуть життя вічне і славу у Царстві Небеснім. Амінь