Рубрики: Церква
24.09.2020 21:05

Псалом 90. Молитва, яка має особливу заступницьку силу

За іронією саме цю молитву читав Люцифер, коли спокушав Христа у пустелі. Але молитва настільки сильна, що спалює злі наміри і захищає чисту і світлу душу, яка щиро вірить.
Поділитися

Псалтир є книгою Святого Писання Старого Завіту, де вміщені одні з найдревніших молитов. Псалмами молилися праведники і мученики за віру. Тексти Псалтиря читає Ісус Христос у Новому Заповіті.

Хто практикує з вірою молитви Псалтиря, той мав  можливість  неодноразово переконатися у їх силі. Ці молитви заспокоюють, додають впевненості і  вселяють надію. Наводять на правильну думку і допомагають при прийнятті правильного рішення.

За традицією східних Церков саме Псалтир читають при покійному, щоб заспокоїти його душу і вимолити у Господа прощення за його земні гріхи.

Більшість із молитов Псалтиря приписують авторству мудрого царя Давида.

Псалом 90. Один з найвідоміших псалмів. Молимося разом

За переданнями Псалом 90 написаний Давидом на знак подяки Господеві за звільнення від триденної морової язви, під час якої загинуло дуже багато людей. Про це дізнаємося з грецького оригіналу збірника молитов, де в заголовку написано – хвалебна пісня Давида.

Цей псалом добре читати у будь-яку важку хвилину життя – коли підступає спокуса, маєш якісь неприємності чи переживаєш почуття відчаю, страху, депресії.