Рубрики: Дім та сад
09.10.2024 21:03

Ванна буде сяяти аж у темряві: оригінальний спосіб, як очистити сантехніку від жовтих потьоків і нальоту

Кілька розчинів зроблених в домашніх умовах здатні очистити і відмити найбрудніші ділянки ванної кімнати. Все це дешево, але досить таки ефективно та надійно.
Поділитися

Кожна господиня мріє про те, аби в неї була чиста, вимита та блискуча ванна кімната. Жінкам стільки всього потрібно знати, навіть суто про теж прибирання ванної кімнати. Адже в залежності від того, яка вдома ванна кімната, жінка має знати, яку і як конкретно ванну мити. Наприклад, чавуну та сталеву ванни після кожного використання потрібно мити звичайною водою та протирати губкою. Тільки один раз в тиждень необхідно робити генеральне очищення. Такі ванни можна відбілити лише одним чином. Для цього потрібно зробити спеціальний розчин, а саме змішати господарське мило з содою та водою. Цю суміш слід нанести на 15 хвилин, після чого протерти ванну губкою, а потім змити.

А ось досить стару чавунну ванну очистити від іржі можна перекисом з нашатирем. Зробити розчин для чистки такої ванни можна наступним чином: перекис слід змішати з нашатирем. Це потрібно зробити у рівних пропорціях. Потім за допомогою губки необхідно натерти стінки ванної кімнати. Все це залишити на пів години часу, або навіть трішки довше, і просто змити водою. Залишати цей розчин на більш довший термін варто тоді, якщо ванна кімната дуже сильно стара.

Для чистки ванних кімнат також можна зробити розчин змішавши кухонну сіль зі скипидаром. Це слід зробити в наступних пропорціях: 40 мл скипидару та 100 грамів кухонної солі. Такий розчин бажано наносити лише на забруднені ділянки. Залишити хвилини на 20, потім добре потерти, а вже після гарно все це змити. З цим розчином слід бути досить обережним і на нові сучасні ванни наносити лише дійсно в ті місця, які дуже і дуже сильно забрудненні.

Ще один хороший засіб — це лимонна кислота, яка розведена з водою. Її можна налити в пляшку-бризгалку і просто розпилювати цей розчин всюди, де потрібно навести лад. Його бажано теж залишити на деякий час і лише після цього добре змити водою.