Рубрики: Кулінарія
18.10.2024 23:03

Ольга Мартиновська приготувала “найдорожчу страву” в світі: найдорогоцінніший кавʼяр — що це

Ольга Мартиновська показала, як приготувати "найдорожчу страву" в світі. Зробити це може кожна українська господиня прямо в себе вдома. "Ловіть" рецепт!
Поділитися

Всіма улюблена суддя популярного кулінарного проєкту “МастерШеф” Ольга Мартиновська приготувала “найдорожчу страву світу”. Саме так вона назвала кабачкову ікру з паляницею (найдорогоцінніший кавʼяр). Про це вона розповіла в своєму відео та дописі, яке виклала на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

За словами Ольги Мартиновської, ця страва є “найдорожчою в світі” тому, що вона приготовлена з продуктів, які були вирощені на “звільнених” землях у Миколаївській області. Щоб фермери могли спокійно зробити свою справу, довелося попередньо залучати в роботу саперів, спеціальну техніку та навіть заручитися підтримкою міжнародних партнерів. І тільки після всіх цих етапів там вдалося зробити найголовніше, виростити щось українське. Кожен продукт у цій страві є цінним українським врожаєм.

Ольга Мартиновська показала, як приготувати найдорожчу страву в світі

Для того, щоб господиням приготувати кабачкову ікру з паляницею знадобиться два кілограми кабачків, 500 грам моркви, 500 грам цибулі, 100 грам томатної пасти, 100 грам соняшникової олії, 15 грам солі, 20 грам цукру, одна-дві столових ложки яблучного оцету (або можна додати його за власним смаком), а ще потрібно 250-300 мілілітрів води.

Перше, що слід зробити, це натерти всі два кілограма кабачків на велику тертку та відтиснути з них зайвий сік. Потім так само натерти моркву. А ось цибулю слід порізати дрібними кубиками (ще можна зробити це півкільцями). Наступний крок — розігріти у пательні або в казанку соняшникову олію та обсмажити в ній попередньо порізану цибулю. Після додати моркву, кабачки та томатну пасту. Все це слід добре перемішати і протушкувати. Сіль, цукор і перець необхідно додати за власним смаком.

 

Після цього, до цієї страви долити 300 мілілітрів води й довести до кипіння. Наступний крок — накрити кришкою й залишити тушкуватися на повільному вогні протягом двох-трьох годин, поки всі інгредієнти не стануть м’якими. У самому кінці необхідно додати оцет і проварити цю страву ще 2-3 хвилини. У кого є бажання, той може закинути ікру ще й у блендер. Тоді вона буде, ніби паста чи густа сметана. Якщо обійтися без блендеру, то при вживанні такої ікри будуть відчуватися різні текстури овочів. Подавати ікру слід разом із свіжою паляницею.