Рубрики: Кулінарія
02.02.2023 13:18

Соковиті та ніжні: рецепт смачних м’ясних гречаників замість набридлих котлет. Безпрограшна українська страва 

Кожна господиня, яка вміє смачно готувати знає, як важливо правильно та тонко підійти до процесу створення нової страви. Ми підготували рецепт м'ясних та соковитих гречаників, які швидко готуються. 
Поділитися

Перед тим, як перейти до рецепта та способу приготування, розберімо, що за страва, звідки вона походить і в чому її особливість.

Гречаники — популярна страва української кухні, яка має в складі гречану крупу, яку дуже цінують в Україні, з додаванням інших продуктів: м’ясного фаршу, овочевої замазки, або навіть картопляного пюре. Простими словами — це звичайні котлетки з гречки, що можуть містити у своєму складі різну продукцію.

Смажені м’ясні гречаники

Смачна та ситна страва, яка не залишить байдужого жодних любителів м’ясних делікатесів. А готуються вони дуже легко. Для цього вам знадобляться такі інгредієнти: гречка, трішки рису, фарш, олія, сіль, мука, цибуля та спеції на свій смак.

Інструкції по приготуванню:

  1. Перш за все, варимо кашу. Але перед цим рекомендуємо додавати до гречки рис — для того, аби наші котлетки не розсипалися. Все змішуємо, солимо та ставимо на плиту варити.
  2. Далі, формуємо однорідну масу. Перед цим, смажимо цибулю. Після, все змішуємо: м’ясний фарш, кашу, цибульку, що смажили. Візьміть спеції, які вам до вподоби та гарненько все перемішайте.
  3. Потім, найголовніше — процес готування. Сформовані гречаники, паніруємо мукою та ставимо смажити на сковорідці. Смажимо, періодично перевертаючи, до апетитного кольору.

Гречанки можуть вживатися, як окрема повноцінна страва, а також, для кращого смаку, поєднуємо з картоплею, овочами, або запеченими в духовці.